Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

EUROSFAT 2020: Piața muncii și tranziția către o economie ecologică- temele zilei

0

Astăzi, de la ora 11.00, începe cea de a doua zi a EUROSFAT 2020, cel mai mare forum de afaceri europene din România. 

Dezbaterile vor fi despre Pactul ecologic european și impactul acestuia asupra economiei și despre felul în care se schimbă piața muncii în contextul pandemiei de Covid-19. 

„Nu trebuie să lăsăm pe nimeni în urmă în această tranziție necesară. Acesta este spiritul fondului de tranziție echitabilă, o tranziție pentru oameni și împreună cu oameni. Poate că este natural ca în fața unei strategii de o asemenea anvergură să existe scepticism și teamă, însă eu cred că România trebuie să câștige de pe urma Pactului Ecologic European”, a afirmat Nicolae Ștefănuță, europarlamentar USR PLUS în Parlamentul European. 

Agenda completă a evenimentului organizat de Centrul de Expertiză Europeană EUROPULS este disponibilă pe site-ul EUROSFAT 2020.

Evenimentul are loc online, între 12-16 octombrie și poate fi urmărit pe pagina de Facebook a EUROPULS si pe website-ul EUROSFAT. 

Ora 11.00: Pactul Ecologic European: cum să asigurăm o tranziție echitabilă pentru cei vulnerabili?

Juliane Schulte, Resident Representative, Friedrich Ebert Foundation 

Lara Tassan Zanin, Sef al EIB Group, Romania 

Nicolae Ștefănuță, Europarlamentar USR PLUS, Parlamentul European 

Benedek Jávor, Șef al Reprezentanței orașului Budapesta la Bruxelles

Mariusz Skiba, Viceprimar Katowice, Polonia 

Petru Dandea, Vicepreședinte, Cartel Alfa

 

Moderator: Anda Bologa (Expert Afiliat, Europuls)

Co-organizator: Fundația Friedrich Ebert

Ora 16.00: Piața muncii după pandemia COVID-19: perspective de recuperare?

Tudor Polak, Secretar de stat, Ministerul Muncii, Guvernul României 

Dragoș Pîslaru, Europarlamentar USRPLUS, Parlamentul European

Jeroen Jutte, Șef de Unitate, DG Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune, Comisia Europeană 

Radu Burnete, Director Executiv, Confederația Patronală Concordia

Maxime Cerutti, Director Afaceri Sociale, Business Europe 

Dumitru Costin, Președinte Blocul Național Sindical 

 

Moderator: Ștefan Enică  (Expert Afiliat, Europuls)

Co-organizator: Confederația Patronală Concordia

Despre EUROSFAT

EUROSFAT este cel mai mare forum anual de afaceri europene din România. Bazat pe valorile europene ale democrației, implicării civice și dialogului deschis, forumul reprezintă oportunitatea de a dezbate subiecte actuale la nivel european, național și regional. Fiecare dintre edițiile precedente a găzduit peste 600 de participanți, peste 50 de vorbitori, 30 de sponsori și parteneri. În fiecare an, conferința este organizată sub patronajul Parlamentului European, Comisiei Europene și președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene și în parteneriat cu diverse instituții internaționale, companii private și reprezentanți ai societății civile române și europene. 

Evenimentul este organizat de Centrul de Expertiză Europeană EUROPULS. 

Sponsorii EUROSFAT 2020 sunt Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, Enel România, eMAG, Fundația Konrad Adenauer, Fundația Friedrich Naumann.

Partenerii EUROSFAT 2020 sunt Fundația Friedrich Ebert, Ambasada Regatului Belgiei în România, Ambasada Austriei în România, Ambasada Germaniei în România, Confederația Concordia, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Agrointeligența, Consiliul Tineretului din România.

Evenimentul este realizat cu sprijinul și sub patronajul Președintelui Parlamentului European, David Sassoli, Reprezentanței Comisiei Europene în România și al Președinției Germaniei la Consiliul Uniuniii Europene.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.