Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

EUROSFAT 2020: Dragoș Ivan, avocat: Digitalizarea înseamnă acum inteligență artificială, statistici și corelații de actualitate, nu doar acces la un laptop

0

EUROSFAT 2020: Dragoș Ivan, avocat: Digitalizarea înseamnă acum inteligență artificială, statistici și corelații de actualitate, nu doar acces la un laptop

București, 15 octombrie 2020: Digitalizarea înseamnă acces la inteligență artificială, la statistici și corelații de actualitate, la instrumente care să combată infracționalitatea cibernetică, a declarat avocatul Dragos Ivan în cadrul EUROSFAT 2020, cel mai mare forum de afaceri europene din România, organizat online între 12-16 octombrie.

Digitalizarea este un efort care trebuie făcut, fără a fi perceput ca fiind un lux deoarece este o necesitate. Se disting voci care afirmă că justiția este deja digitalizată. Sunt de acord că raportat la un standard învechit digitalizarea este percepută ca sinonim cu accesul la un laptop, poze de pe dosar și comunicare prin email. Dar conceptul de digitalizare este în permanentă evoluție. Dacă în 2000 digitalizarea însemna acces la un calculator, acum digitalizarea nu mai înseamna doar asta, ci înseamnă acces la inteligență artificială, la statistici și corelații de actualitate, la instrumentele necesare pentru a combate infracționalitatea cibernetică, la creșterea posibilităților de a dovedi infracțiuni și la adaptarea mijloacelor de protecție a victimelor. În noul context european al Mecanismului de redresare și reziliență putem să obținem fondurile necesare pentru a investi într-o reformă structurală a domeniului justiției. Mă tem că în absența unei viziuni în această direcție o să devină din ce în ce mai dificil să întreținem speranța că situația se va îmbunătăți”, a afirmat Dragoș Ivan, avocat, în cadrul sesiunii “Pandemia de COVID-19 și sistemul de justiție – perspectiva națională” organizate de EUROSFAT.

De asemenea, vă readucem aminte că mâine 16 octombrie, are loc de la ora 16.00 un panel dedicat tot justiției, de această dată din perspectivă europeană.

Vineri, 16 octombrie, ora 16.00- Pandemia de COVID-19 și sistemul de justiție – perspective europene. Vor fi speakeri:

Laura Codruța Kövesi, Procuror-Șef European, Parchetul European

E.S. Roelof van Ees, Ambasador al Regatului Țărilor de Jos în România

Marc Spitzkatz, Judecător Landgericht Berlin, Germania

Henk Neves, Președinte al Consiliului Judiciar, Regatul Țărilor de Jos

Despre EUROSFAT

EUROSFAT este cel mai mare forum anual de afaceri europene din România. Bazat pe valorile europene ale democrației, implicării civice și dialogului deschis, forumul reprezintă oportunitatea de a dezbate subiecte actuale la nivel european, național și regional. Fiecare dintre edițiile precedente a găzduit peste 600 de participanți, peste 50 de vorbitori, 30 de sponsori și parteneri. În fiecare an, conferința este organizată sub patronajul Parlamentului European, Comisiei Europene și președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene și în parteneriat cu diverse instituții internaționale, companii private și reprezentanți ai societății civile române și europene.

Evenimentul este organizat de Centrul de Expertiză Europeană EUROPULS.

Sponsorii EUROSFAT 2020 sunt Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, Enel România, eMAG, Fundația Konrad Adenauer, Fundația Friedrich Naumann.

Partenerii EUROSFAT 2020 sunt Fundația Friedrich Ebert, Ambasada Regatului Belgiei în România, Ambasada Austriei în România, Ambasada Germaniei în România, Confederația

Concordia, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Agrointeligența, Consiliul Tineretului din România.

Evenimentul este realizat cu sprijinul și sub patronajul Președintelui Parlamentului European, David Sassoli, Reprezentanței Comisiei Europene în România și al Președinției Germaniei la Consiliul Uniuniii Europene.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.