Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Europe Code Week 2017: Inițiativa Meet and Code pentru ONG-uri de educație

0

Meet and Code încurajează pregătirea copiiilor și a tinerilor pentru un viitor din ce în ce mai digitalizat și oferă finanțare în valoare de 300 EURO din costul de organizare al unui eveniment de programare desfășurat în cadrul Europe Code Week, între 7 și 22 octombrie 2017.


vizual_facebook_Meet and Code_Asociatia Techsoup

Evenimentul Europe Code Week, aflat anul acesta la a 5-a ediție, beneficiază de sprijinul Comisiei Europene și este bazat pe o idee a Young Advisors, un grup de consilieri ai fostului comisar EU pentru Agenda Digitală, Neelie Kroes.

Meet and Code se adresează organizațiilor non-profit din România, Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Germania, Ungaria, Kazakhstan, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Elveţia și Ucraina. În România, vor fi finanțate în total 6 evenimente de programare.

Cine poate aplica?

Pentru finanțările în valoare de 300 de euro pentru organizarea evenimentelor de programare, pot aplica doar organizaţii non-profit legal înființate în România, inclusiv asociații comunitare, asociaţii de părinți, asociații de elevi, asociații de profesori sau organizații din domeniul educației. 

Evenimentele organizate în cadrul Meet and Code se vor adresa copiilor și tinerilor cu vârste între 8 și 24 de ani, care vor fi introduși în lumea tehnologiei și a programării într-un mod distractiv. Scopul evenimentelor este acela de a arăta cât de plăcută și interesantă poate fi programarea și cum poate fi utilizată pentru a aduce la viaţă noi idei cu ajutorul codării.

Trimiterea aplicațiilor

Propunerile de evenimente pot fi depuse numai online pe www.meet-and-code.org până pe 15 septembrie 2017, iar 6 dintre propuneri care se vor remarca în urma procesului de jurizare vor primi finanțare în valoare de 300 de euro.

În data de 21 septembrie 2017, reprezentanții organizaţiilor înscrise vor fi notificați prin e-mail despre decizia despre finanţarea sau respingerea propunerii de eveniment.

Inițiatorii Meet and Code

Inițiativa Meet and Code este susținută de compania SAP, Asociația Techsoup și alte organizații partenere din reţeaua TechSoup Europe.

Compania SAP facilitează evenimentul Meet and Code oferind suport financiar și resurse.

TechSoup Europe face parte din reţeaua TechSoup Global Network și este un conector între universul noilor tehnologii și implementarea de schimbări în societate. Reţeaua din Europa este formată din 28 de organizaţii partenere care sprijină 250,000 de organizaţii non-profit în 48 de ţări.

Fiecare propunere de eveniment va fi verificată și jurizată de Asociația Techsoup.

Despre Asociația Techsoup

Din 2010, Asociația Techsoup creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Credem că tehnologia contribuie la o societate deschisă și democratică, de aceea ne-am propus să facem tehnologia accesibilă, ușor de înțeles și familiară celor care sunt motorul schimbării sociale în România. Asociația Techsoup facilitează accesul profit la soluții software, cloud șitraininguri de tehnologie pentru peste 2.300 de organizații non-profit; ajută anual 2.500 de elevi de liceu să își crească potențialul prin tehnologie și promovează excelența în educația computer science împreună cu profesori de informatică din 8 județe.  

Află mai multe despre misiunea organizației și proiectele noastre pe www.asociatiatechsoup.ro   

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.