Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Eugen Simion, tradus în limba sârbă

0

Lansarea volumului Existenţialismul românesc faţă-n faţă cu metafizica europeană la ICR

Institutul Cultural Român vă invită miercuri, 30 martie 2016, la lansarea ediției în limba sârbă a volumului Existenţialismul românesc faţă-n faţă cu metafizica europeană. Mircea Eliade, Mircea Vulcănescu, Constantin Noica, Tânărul Cioran, Eugen Ionescu de Eugen Simion, apărută recent la Editura Filip Višnjić din Serbia prin programul TPS derulat de Centrul Național al Cărții. Evenimentul va avea loc de la ora 13.00 la sediul ICR din Aleea Alexandru 38, București.

image002

Vor fi prezenți acad. Eugen Simion, Radu Boroianu, președintele ICR, acad. Adam Puslojić, traducătorul volumului, criticul literar Paul Cernat, scriitorul Răzvan Voncu, Dejan Mastilović, directorul Editurii Filip Višnjić, dr. Miroslav Alaga-Bogdanović, editor și traducător, și Ionela Mengher, traducător. Discuțiile vor avea loc în limba română.

Eugen Simion este unul dintre cei mai importanți critici și istorici literari ai literaturii române postbelice, eseist, profesor universitar, academician și editor. Între 1998 și 2006 a fost președintele Academiei Române, iar în prezent este directorul Institutului de Istorie și Teorie literară „G. Călinescu”. Conduce, de asemenea, și Fundația Națională pentru Știință și Artă, unde coordonează colecția de „Opere fundamentale”. Dintre volumele care l-au consacrat: Proza lui Eminescu (1964), E. Lovinescu, scepticul mântuit (1971), Scriitori români de azi, I-IV (1974-1989), Dimineața poeților (1980), Întoarcerea autorului (1998), Ficțiunea jurnalului intim (2001), Mircea Eliade, nodurile și semnele prozei (2005), Tânărul Eugen Ionescu (2006), Cioran – o mitologie a nedesăvârșirilor (2014).Volume ale sale au fost traduse și publicate în Franța, Germania, Statele Unite ale Americii.

Existenţialismul românesc faţă-n faţă cu metafizica europeană este cel de-al treilea volum apărut în Serbia cu sprijinul Institutului Cultural Român, după Corcan, Gravira u es- molu- (titlu original: Gravura in Mi Bemol) de Cristian Robu, Vega media, Novi Sad, Serbia, 2009 și U registru eseja – Osam decenija rumunske esejistike (titlu original: Antologie de eseuri românești) de Drăgan Stoianovici, Prometaj, Serbia, 2012. www.cennac.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.