Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Este nevoie de acces prompt la ajutor umanitar în vederea evitării unui dezastru pentru copiii din Gaza

0

Declarația directorului executiv al UNICEF Henrietta Fore      

NEW YORK, 18 mai 2021 „Cei un milion de copii din Gaza suferă din cauza repercusiunilor crescânde ale conflictului violent, nefiind în siguranță niciunde. S-au pierdut vieți și s-au năruit familii.

În Gaza, au fost uciși cel puțin 60 de copii, iar alți 444 au fost răniți în mai puțin de 10 zile. Aproape 30.000 de copii au fost strămutați. Se estimează că 250.000 de copii au nevoie de servicii de protecție și sănătate mintală. Au fost avariate cel puțin patru unități sanitare și 40 de școli. Un număr de 48 de școli – majoritatea administrate de către Agenția Organizației Națiunilor Unite de Ajutorare și Lucrări pentru Refugiații Palestinieni (UNRWA) – sunt utilizate ca adăposturi de urgență pentru familiile care caută un refugiu în fața violenței.

Sistemele de apă și salubritate, oricum șubrezite, au fost compromise și mai mult în urma escaladării conflictului din ultima perioadă. Infrastructura esențială – inclusiv puțurile și rezervoarele de apă, unitățile de desalinizare și de tratare a apelor uzate, rețelele de distribuție a apei și stațiile de pompare – a suferit daune majore. Estimăm că 325.000 de persoane au nevoie de servicii de apă și salubritate de urgență, fără de care riscă să contracteze boli infecțioase ce pot fi fatale.

În regiunea Gaza, producția de energie electrică a scăzut cu aproximativ 60%, spitalele devenind astfel tot mai dependente de generatoare pentru furnizarea serviciilor medicale esențiale. Funcționarea acestor generatoare necesită o cantitate importantă de combustibil. Orice diminuare a capacității de furnizare a serviciilor medicale ar putea pune în pericol și tratarea pacienților infectați cu COVID-19.

UNICEF îndeamnă la încetarea imediată, din motive umanitare, a ostilităților, pentru a permite accesul personalului și livrarea proviziilor esențiale, printre care combustibil, materiale sanitare, truse de prim ajutor și vaccinuri împotriva COVID-19. Facem de asemenea apel la crearea unor coridoare umanitare care să permită livrarea în siguranță a acestor materiale, reunificarea familiilor și accesul acestora la servicii esențiale, precum și evacuarea bolnavilor sau a răniților.

În fiecare nouă zi de conflict, copiii din Statul Palestina și Israel suferă. Lucrul de care au nevoie acești copii este încetarea imediată a focului și o soluție politică pe termen lung la amplul conflict. Ei merită mult mai mult decât perpetuarea acestor cumplite violențe și teama ce persistă de prea mult timp”.

###

Despre UNICEF

UNICEF este prezent în România și în alte 190 de țări și teritorii pentru a promova supraviețuirea și dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescență. În România, UNICEF lucrează  împreună cu actori cheie precum Guvernul, Parlamentul, autorități locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naționali și internaționali și mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educație timpurie de calitate și la școală, pentru protejarea adolescenților și monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecție socială și pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor. Pentru mai multe informații despre UNICEF și activitatea sa, vizitați https://www.unicef.org/romania/ro.

Urmăriți UNICEF în România pe Facebook și Instagram.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.