Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ericsson și UNICEF lansează un parteneriat global pentru conectarea școlilor la internet

0
  • Proiectul, cu o durată de trei ani, va ajuta la identificarea școlilor fără acces la internet, din 35 de țări;

  • Această inițiativă este un pas esențial în conectarea fiecărei școli la internet.

Ericsson și UNICEF au anunțat miercuri, 26 august, un parteneriat strategic la nivel global prin care vor susține maparea conectivității la internet în școli, în 35 de țări, până la sfârșitul anului 2023. Punerea pe hartă a conectivității din școli și comunitățile din jur este un prim pas esențial pentru a asigura fiecărui copil accesul la oportunitățile oferite de învățarea digitală.

Acest efort comun face parte din inițiativa Giga. Lansată anul trecut și condusă de UNICEF și Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT), Giga își propune să conecteze fiecare școală la internet. Ericsson este primul partener din sectorul privat care și-a luat angajamentul să investească mai multe milioane de dolari în proiect, în calitate de Partener Global UNICEF pentru Maparea Conectivității Școlare (School Connectivity Mapping).

Potrivit UIT, 360 de milioane de tineri nu au în prezent acces la internet. Acest lucru poate duce la riscul de excluziune socială, la accesul limitat la resursele educaționale și la oportunități de atingere a potențialului pentru cei mai vulnerabili dintre copii și tineri. Îmbunătățirea conectivității va spori accesul la informație și la mai multe opțiuni în formarea lor, oferindu-le elevilor șansa de a lua parte la modelarea propriului viitor.

„Adâncirea decalajului digital este unul dintre numeroasele dezechilibre care s-au adâncit odată cu pandemia COVID-19”, a declarat Charlotte Petri Gornitzka, Director Executiv Adjunct Parteneriate UNICEF. „Închiderea școlilor împreună cu inexistența sau accesul limitat la posibilitățile pentru învățarea la distanță au afectat puternic modalitatea de educare a copiilor la nivel mondial. Parteneriatul nostru cu Ericsson ne va ajuta să putem să oferim fiecărui copil sau tânăr acces la oportunități de învățare online.”

În acest prim pas esențial, pe lângă finanțare, Ericsson va aloca resurse de inginerie a datelor și capacitatea sa de știință a datelor pentru a accelera maparea conectivității școlare. În mod specific, Ericsson își va oferi întregul suport pentru colectarea, validarea, analizarea, monitorizarea și vizualizarea datelor de conectivitate în timp real. Datele generate prin acest proces ajută guvernele și sectorul privat să proiecteze și să implementeze soluții digitale pentru a sprijini copiii și tinerii să continue să învețe. Compania va implica de asemenea rețeaua sa extinsă de clienți astfel încât inițiativa Giga să poată avansa și mai mult înspre atingerea obiectivelor.

„Ericsson are o poziție unică în calitatea sa de partener de bază pentru abordarea acestei probleme, datorită expertizei tehnologice, prezenței globale, deceniilor de experiență în parteneriatele public-private și a rezultatelor dovedite în conectarea digitală a studenților și profesorilor”, a declarat Heather Johnson, Vicepreședinte Ericsson pentru Sustenabilitate și Responsabilitate Corporativă. „Colaborarea cu parteneri precum UNICEF și UIT va contribui la amplificarea impactului conectivității școlare și reprezintă un pas concret în reducerea decalajului digital.”

„UIT contribuie cu experiența și expertiza sa în reglementare și politici în domeniul tehnologiei la această misiune vitală pentru conectarea fiecărei școli din lume”, a declarat Doreen Bogdan-Martin, Director al Biroului pentru Dezvoltarea Telecomunicațiilor, ITU. „Suntem încântați că Ericsson se va alătura Giga și va ajuta la construirea instrumentelor de mapare, necesare pentru a transforma în realitate conectarea fiecărei școli la internet.”

Parteneriatul Ericsson-UNICEF sprijină, de asemenea, proiectul Generation Unlimited Global Breakthrough on Digital Connectivity, care are ca scop să le ofere tinerilor competențe digitale, astfel încât aceștia să poată participa în mod semnificativ la economia digitală. Generation Unlimited este un parteneriat global multisectorial creat pentru a răspunde nevoii urgente pentru învățare extinsă, formare și oportunități de angajare pentru tineri. În plus, parteneriatul sprijină agenda de acțiune împotriva COVID-19, lansată recent de UNICEF, prin care organizația a solicitat acțiuni globale pentru continuarea educației copiilor, ceea ce face necesară prioritizarea conectivității la internet în zonele rurale și izolate.

Vedeți școlile care sunt mapate în prezent și urmăriți întregul progres la www.projectconnect.world. În plus, pentru mai multe informații despre această inițiatvă importantă și pentru a afla cum vă puteți implica, vă rugăm să vizitați gigaconnect.org.

PODCAST cu informații suplimentare:

Ascultați acest podcast cu un interviu în care Heather Johnson, Vicepreședinte Ericsson pentru Sustenabilitate și Responsabilitate Corporativă, și Charlotte Petri Gornitzka, Director Executiv Adjunct Parteneriate UNICEF, vorbesc despre cum aceste parteneriate accelerează conectivitatea în școli: https://soundcloud.com/ericsson-news-podcast/ericsson-and-unicef-to-accelerate-school-connectivity

Photo: © UNICEF/UNI232328/Noorani

Despre Ericsson

Ericsson permite furnizorilor de servicii de comunicații să capteze întreaga valoare a conectivității. Portofoliul companiei acoperă rețele, servicii digitale, servicii gestionate și afaceri emergente și este conceput pentru a ajuta clienții noștri să devină digitali, să crească eficiența și să-și găsească noi fluxuri de venituri. Investițiile Ericsson în inovare au adus beneficiile telefoniei și benzii largi mobile pentru miliarde de oameni din întreaga lume. Acțiunile Ericsson sunt listate pe Nasdaq Stockholm și pe Nasdaq New York. www.ericsson.com

Despre UIT

Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT) este agenția specializată a Organizației Națiunilor Unite pentru tehnologiile informației și comunicațiilor (TIC), care conduce inovarea în TIC, împreună cu 193 de state membre și un membru al a aproape 900 de companii, universități și organizații internaționale și regionale. Înființat în urmă cu peste 150 de ani în 1865, UIT este organismul interguvernamental responsabil cu coordonarea utilizării globale comune a spectrului de frecvențe radio, promovarea cooperării internaționale în atribuirea orbitelor prin satelit, îmbunătățirea infrastructurii de comunicații în țările în curs de dezvoltare și stabilirea standardelor mondiale care promovează interconectarea fără probleme a unei game largi de sisteme de comunicații. De la rețelele în bandă largă la tehnologiile wireless de ultimă generație, navigația aeronautică și maritimă, radioastronomia, monitorizarea oceanografică și terestră prin satelit, precum și la tehnologiile convergente privind telefonul fix-mobil, internetul și radiodifuziunea, UIT se angajează să conecteze lumea. Pentru mai multe informații, vizitați www.itu.int .

Despre Generation Unlimited

Generation Unlimited este un parteneriat global care lucrează pentru a pregăti tinerii să devină cetățeni productivi și implicați. Acesta conectează educația și formarea cu ocuparea forței de muncă și antreprenorialul, abilitând fiecare tânăr să prospere în lumea muncii.

Despre UNICEF

UNICEF lucrează în unul dintre cele mai dificile locuri din lume, totul pentru a ajunge la cei mai dezavantajați copii din lume. În peste 190 de țări și teritorii, lucrăm pentru fiecare copil, pentru a construi o lume mai bună pentru toată lumea. Pentru mai multe informații despre UNICEF și activitățile sale pentru copii, vizitați www.unicef.org. Urmărește-ne pe Twitter și Facebook.

UNICEF nu aprobă nicio companie, marcă, produs sau serviciu.

Pentru mai multe informații:

Abonați-vă la comunicatele de presă ale Ericsson aici.

Abonați-vă la blogul Ericsson aici.

www.twitter.com/ericsson

www.facebook.com/ericsson

www.linkedin.com/company/ericsson

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.