Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ergon și BASF aduc cea mai radicală schimbare a șeii de bicicletă din 1960 până astăzi

0

Principiul de design ingenios combină distribuția optimă a presiunii cu suportul activ de mișcare

Nucleul realizat din poliuretanul Infinergy BASF®se adaptează rapid la o greutate redusă.

Der ST Core Ultra: revolutionäre TwinShell-Technologie mit ergonomischem Kern. Zwei Schalen arbeiten isoliert voneinander in einer Sandwich-Konstruktion, schwimmend gelagert durch einen Hochleistungs-Elastomerdämpfer aus Infinergy®, einem von BASF entwickelten expandierten thermoplastischen Polyurethan, kurz E-TPU. Die untere Tragschale übernimmt die Funktion der Lastaufnahme, während die obere, flexible Sitzschale das Sitzpolster aufnimmt. Der Kern aus Infinergy® sorgt für direktes Ansprechverhalten bei geringem Gewicht. Optimale Druckverteilung auf den Sitzknochen, effiziente Tret-Ergonomie, hervorragende Vibrationsdämpfung und aktive Rückenschonung erstmals konsequent miteinander vereint. The ST Core Ultra: revolutionary TwinShell technology, with an ergonomic core. Two shells function in isolation from each other in a sandwich construction, held in a floating arrangement by a high-performance elastomer damper made of Infinergy®, an expanded thermoplastic polyurethane (E-TPU) developed by BASF. The lower, supporting shell performs a load-bearing function while the upper, flexible seat shell supports the padding. The core made of BASF’s Infinergy® ensures direct response at low weight. Optimized pressure distribution across the sit bones, efficient pedaling ergonomics, excellent vibration damping and active back protection systematically combined for the first time.

Der ST Core Ultra: revolutionäre TwinShell-Technologie mit ergonomischem Kern.
Zwei Schalen arbeiten isoliert voneinander in einer Sandwich-Konstruktion, schwimmend gelagert durch einen Hochleistungs-Elastomerdämpfer aus Infinergy®, einem von BASF entwickelten expandierten thermoplastischen Polyurethan, kurz E-TPU. Die untere Tragschale übernimmt die Funktion der Lastaufnahme, während die obere, flexible Sitzschale das Sitzpolster aufnimmt. Der Kern aus Infinergy® sorgt für direktes Ansprechverhalten bei geringem Gewicht.
Optimale Druckverteilung auf den Sitzknochen, effiziente Tret-Ergonomie, hervorragende Vibrationsdämpfung und aktive Rückenschonung erstmals konsequent miteinander vereint.
The ST Core Ultra: revolutionary TwinShell technology, with an ergonomic core.
Two shells function in isolation from each other in a sandwich construction, held in a floating arrangement by a high-performance elastomer damper made of Infinergy®, an expanded thermoplastic polyurethane (E-TPU) developed by BASF. The lower, supporting shell performs a load-bearing function while the upper, flexible seat shell supports the padding. The core made of BASF’s Infinergy® ensures direct response at low weight.
Optimized pressure distribution across the sit bones, efficient pedaling ergonomics, excellent vibration damping and active back protection systematically combined for the first time.

Ergon și partenerul său tehnologic, BASF, au adus dezvoltarea șeii de bicicletă la un complet alt nivel datorită nucleului ST Core Ultra. Prin utilizarea unor materiale noi și a unui principiu de design ingenios, factori importanți precum ergonomia, confortul și dinamica șeii au fost redefiniți.

Șaua inovatoare va fi prezentată, în premieră, la expoziția Eurobike 2017, din Friedrichshafen, la standul RTI Sports (nr. 102), din sala B4, care va avea loc între 30 august și 2 septembrie 2017.

Din anii 1960, tehnologia șeii de bicicletă nu a mai suferit modificări semnificative, cele mai multe modele conformându-se unui principiu standard: șine – structură de bază – căptușeală – husă. Dezavantajul acestei construcții constă în faptul că un calapod de șa joacă un rol dublu: suportă greutatea ciclistului și, în același timp, este carcasa scaunului, fiind substructura căptușelii. Asta conduce la o structură rigidă a scaunului, care limitează confortul în timpul petrecut așezat.

Echipa de cercetare Ergon a decis să se concentreze în special asupra acestui aspect. Rezultatul a fost dezvoltarea tehnologiei revoluționare TwinShell, cu un nucleu ergonomic.

Două structuri funcționează în mod izolat, una față de cealaltă, într-o construcție de tip sandwich, susținute într-un montaj articulat de un amortizor de înaltă performanță, realizat din Infinergy®, un poliuretan termoplastic expandat (E-TPU), dezvoltat de BASF. Structura de dedesubt, de susținere, îndeplinește funcția de suport pentru greutate, în timp ce structura superioară, flexibilă susține căptușeala.

Acest principiu de design nu numai că sporește confortul, ci facilitează o formă complet nouă de ergonomie a pedalării. Ca urmare a izolării structurii scaunului de structura de susținere, șaua urmează mișcările naturale de pedalare, în toate direcțiile.  Avantajul este că, pentru prima oară, se combină sistematic distribuția optimă a presiunii pe oasele șezutului cu ergonomia pedalării eficiente, amortizarea excelentă a vibrațiilor și protecția activă a coloanei vertebrale.

Nucleul Ergon este fabricat din Infinergy®. Acest material ingenios stabilește noi standarde în ceea ce privește amortizarea și suspensia, datorită miilor de particule ușoare și foarte elastice, din spumă, din care este format. Elasticitatea ridicată optimizează amortizarea presiunii din zona scaunului. De îndată ce impulsul de presiune a trecut, spuma își recapătă forma inițială. Materialul își păstrează această proprietate, chiar și sub sarcină continuă. Astfel, nucleul Ergon asigură un răspuns direct de amortizare și cea mai mare elasticitate posibilă, precum și o durabilitate maximă, la o greutate minimă a materialului. Această spumă E-TPU a fost deja utilizată cu mare succes de către producători de top de încălțăminte de alergare și de protecție.

Franc Arnold, fondatorul și directorul Ergon, este convins că ST Core Ultra reprezintă un triumf uriaș: „Ideea unui principiu de design care să utilizeze tehnologia TwinShell și a unui nucleu ergonomic exista de ceva timp, dar nu am reușit niciodată să găsim pe piață un material adecvat pentru implementarea acestui proiect. Acum, Infinergy® de la BASF ne-a depășit așteptările. Sunt absolut convins că Ergon va face senzație în industria bicicletelor, cu nucleul său ST Core Ultra.”

ST Core Ultra va fi disponibil în Europa și în Statele Unite începând din februarie 2018.

Mai multe informații despre Ergon: www.ergonbike.com

Mai multe informații despre Infinergy®: www.infinergy.basf.com

Despre Ergon

„Ergonomie pentru bicicliști. Ingineria perfecțiunii”. Aceasta este filozofia brandului Ergon. Pentru a îndeplini acest înalt standard, Ergon conduce propriul său departament de Cercetare și Dezvoltare începând din 2004, la sediul companiei din Koblenz, și se bazează pe specialiști cu calificări de top, cum ar fi: designeri industriali, medici sportivi, cicliști de curse, specialiști sportivi, ingineri, pasionați de ciclism – cu toții, experți în domeniul lor de activitate. La acestea se adaugă o rețea puternică de parteneri germani, pentru cercetarea, producția și testarea materialelor, iar împreună fac din Ergon ceea ce este cu adevărat. Un brand care susține, de la inceput, inovația germană, cu scopul de a dezvolta produse care oferă Ergonomia perfectă pentru cicliști.

Despre BASF
La BASF, creăm chimie pentru un viitor sustenabil. Îmbinăm succesul economic cu protecția mediului și cu responsabilitatea socială. Cei aproximativ 114.000 de angajați ai grupului BASF lucrează pentru a contribui la succesul clienților noștri în majoritatea sectoarelor și aproape în fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în cinci segmente: Substanţe chimice, Produse performante, Materiale & soluţii funcţionale, Soluţii agricole şi Petrol și gaze. BASF a generat vânzări de aproximativ 58 de miliarde de euro în anul 2016. Acțiunile BASF sunt listate la bursele de valori din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) și Zurich (BAS). Informații suplimentare la adresa www.basf.com.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.