Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Erasmus Student Network (ESN) lansează raportul celei mai mari cercetări realizate în privința impactului pe care COVID-19 îl are asupra mobilităților pentru studenți în Europa

0

În acest moment este clar ca virusul COVID-19 are avut un efect disruptiv asupra multor aspecte din viața de zi cu zi a societății Europene și a întregii lumi. Unul dintre grupurile care întâmpină dificultăți este cel al studenților internaționali, ale căror studii au fost anulate, întrerupte sau amânate, în cele mai multe din cazuri.

Pentru a înțelege experiențele studenților și a beneficiarilor de stagii de practică din Europa, în ceea ce privește impactul pe care COVID-19 îl are asupra experienței lor de mobilitate, Erasmus Student Network (ESN) a realizat un raport de cercetare pe acest subiect. Acesta se bazează pe un studiu ce a implicat 22 000 de tineri care au oferit informații despre experiența lor. Reportul are ca scop susținerea procesului decizional, în privința provocărilor care apar în timpul unei mobilități de studiu sau practică în străinătate.

Printre cele mai importante puncte evidențiate de raport se numără:

  • Aproape două treimi din mobilitățile de studiu sau practică au continuat, în timp ce un sfert au fost anulate.
  • Procentul stundenților care au rămas în țara de destinație a scăzut pe perioada în care studiul a fost deschis.
  • 37,5% dintre studenți au întâmpinat cel puțin o problemă majoră în legatură cu mobilitatea lor. Cele mai comune au fost legate de lipsa modurilor de transport pentru a se întoarce acasă, urmată de probleme legate de cazare și de posibiltatea de a satisface nevoi de bază, cum ar fi accesul la mâncare și produse sanitare.
  • 24% dintre studenții italieni si 19% dintre studenții din Asia au fost declarant că au fost discriminați (mult sau foarte mult), pe baza naționalității lor.
  • 7% dintre studenți au specificat faptul că nu au primit bursa pentru studii, în timp ce 24% dintre respondenți și-au putut păstra bursa, parțial sau total. Majoritatea tinerilor nu știu încă ce se va întampla.
  • Jumătate dintre studenții ale căror mobilități au continuat fac cursurile online, în timp ce în 34% dintre cazuri studiile sunt parțial continuate online, parțial amânate.
  • Trei sferturi dintre studenții ale căror mobilități au fost anulate au primit support din partea universității de acasă. Cea mai comună formă a fost ajutorul primit în ceea ce privește programul cursurilor si programul academic.

Raportul ”Student Exchanges in Times of Crisis – Research report on the impact of COVID-19 on student exchanges in Europe” poate fi pe website-ul organizației, la acest link: esn.org/covidimpact-report.

Erasmus Student Network este pregătită sa ajute studenții care intâmpină dificultăți în această perioadă și invită reprezentanții universităților, Agențiilor Nationale, Comisiei Europene și orice alte părti interesate să citeasca raportul și sa ia în considerare recomandările menționate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.