Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Epson va investi în robotica spațială

0

Epson se va implica în programul de robotică spațială dezvoltat de star-up-ul GITAI Inc.

GITAI este un start-up japonez care dezvoltă roboți ce vor fi folosiți pe suprafețele stațiilor spațiale, pe Lună și Marte, precum și servicii de tip Raas (Robots as a Service). Pe măsură ce explorarea spațială se dezvoltă, crește și nevoia forței de muncă în spațiu, necesară pentru explorarea Lunii, a planetei Marte precum și pentru a susține procesele de comercializare a Stației Spațiale Internaționale și construcția altor stații spațiale.

Desfășurarea activităților spațiale este încă periculoasă, iar costurile pentru instruirea și transportul oamenilor în spațiu sunt mari. Din acest motiv, GITAI își propune să reducă riscurile la care se supun astronauții și să scadă dramatic costurile de transport și instruire a forței de muncă spațiale prin dezvoltarea unor roboți cu capabilități diverse. Epson va investiga aplicabilitatea tehnologiilor GITAI, inclusiv a soluțiilor de robotică, și se va implica în inovarea acestora oferind expertiză proprie. În plus, Epson va continua să dezvolte parteneriate pentru inovarea tehnologiilor, produselor și serviciilor sale, pentru a contribui activ la o societate sustenabilă.

Despre Epson X Investment

Epson X Investment Corporation este o companie de tip CVC (Corporate Venture Capital), deținută în totalitate de producătorul de echipamente și instrumente de precizie Seiko Epson Corporation. Compania a încheiat parteneriate EP-GB cu Global Brain Corporation, o companie independentă specializată în managementul CVC și investește constant în diferite inițiative.

Despre GITAI

GITAI dezvoltă roboți de uz general care fac munca mai sigură și accesibilă în următoarele domenii spațiale:

  1. Munca în interiorul și exteriorul stațiilor spațiale.
  2. Andocare, îmbunătățirea duratei de viață, reparații și întreținerea echipamentelor spațiale (creșterea duratei de viață a sateliților artificiali, înlăturarea deșeurilor spațiale).
  3. Explorarea și dezvoltarea bazei spațiale de pe Lună.

O demonstrație tehnică a capabilităților roboților GITAI este programată pentru a se întâmpla în vara anului 2021 pe Stația Spațială Internațională.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.