Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ENEL premiaza castigatorii We are Energy 2017, competitia internationala dedicata copiilor angajatilor

0

Patrizia Grieco, Președinte și Francesco Starace, CEO au acordat premii celor 110 tineri din 16 țări care au luat parte la ziua celebrării We are Energy 2017 în Roma

Patrizia Grieco, Președinte Enel și Francesco Starace, CEO și director general, i-au premiat pe cei 110 câștigători din 16 țări ai concursului ”We are Energy” la Enel Auditorium. Gazda evenimentului a fost Federico Taddia, jurnalist și scriitor.

Cea de-a treisprezecea ediție a competiției, intitulată ”Marchează obiectivul”, a avut ca tematică principală Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) stabilite de Națiunile Unite pentru viitorul planetei: 17 provocări globale care trebuie realizate până în anul 2030 prin eforturile comune ale statelor, companiilor și cetățenilor. Prin viziunea lor specifică, tinerii au un rol important și se pot implica în mod activ pentru a genera schimbare.

Din acest motiv, tinerii implicați în competiția ”We are Energy” au luat parte la activități asociate obiectivelor Națiunilor Unite. Astfel, aceștia au participat în cadrul concursului în calitate de Ambasadori, Reporteri și Creatori și au produs, desenat și proiectat numeroase idei și soluții.

Inițiativa se adresează copiilor angajaților Enel cu vârste cuprinse între 8 și 17 ani. În acest an, au fost peste 4.500 de înscrieri, iar 110 tineri din 16 țări care au câștigat concursul participă acum într-o tabără internațională de două săptămâni în Avigliano Umbro (Terni) care se va încheia pe 23 Iulie. Această experiență îmbină invoația cu creativitatea,  diversitatea culturală și jocul de echipă, într-un mediu energic și entuziast.

Țările care au fost implicate în proiect sunt Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Grecia, Guatemala, India, Italia, Mexic, Panama, Peru, România, Rusia, Africa de Sud, Spania și SUA.

Zilele acestea, tinerii participanți au avut ocazia să se întâlnească în campus, unde au împărtășit idei și valori într-o serie de ateliere științifice și creative, dar și în cadrul unor sesiuni speciale de lucru în echipă, dezvoltând mecanisme surprinzătoare și capacitatea de a se exprima prin gândire vizuală.

enel

Toate aceste activități au fost susținute prin contribuția lui Ryan O’Keeffe, Director de Comunicare Enel și a lui Ernesto Ciorra, șeful Departamentului Inovație și Sustenabilitate Enel.

După un an foarte activ, comunitatea We are Energy continuă să crească: 1.850 de membri au contribuit cu peste 6.000 de postări, în timp ce pagina oficială de Facebook are acum în jur de 1.500 de prieteni care urmăresc activitățile din campus prin intermediul videoclipurilor și fotografiilor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.