Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Elvetia pare o gradina in comparatie cu ce se afla aici…”

1

Un jurnalist britanic de la Financial Times scrie de Bine despre Romania in editorialul intitulat „Pierdul în Transilvania” („Lost in Transylvania”). Povestea calatorului Clive Aslet prin Valea Verde din judetul Mures, prin Brasov si prin comuna Zabala (Covasna) pune intr-o lumina interesanta tinuturile romanesti.

La finalul articolului jurnalistul britanic invita cititorul sa raspandeasca articolul si compara Transilvania cu …Elvetia. Elvetia pare „o gradina in comparatie cu ce se afla aici”.

Most wonderful of all are the forests. Generally, visitors get only a distant glimpse of them but I’m lucky: I am here with Paul Lister, who founded the European Nature Trust to preserve wild spaces such as the Carpathian Mountains, which are covered in forest. The Carpathians form an arc through many central European countries but the Romanian part is the most biodiverse. There are, for example, more brown bears here than anywhere else in Europe. Lister believes this area should be regarded as Europe’s equivalent of Yellowstone National Park.

Sursa: aici.

Foto Florin Ghinda


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

 1. avatar
  martinica lucian on

  Sunt foarte multi cei care spun: „Dom’le, am fost in Germania (de ex.). Acolo pana si iarba de pe camp pare tunsa cu masina. Nu ca la noi, balarii!” Am facut si eu odata drumul Romania -Spania si retur cu autobuzul. Intr-adevar, peste tot parea ca de-a lungul soselei sau in jurul cladirilor sunt plantate gradini. Doar la noi pare ca soselele sau cladirile sunt asezate in milocul naturii. Artificial vs. natural.
  Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand am venit din arida Spanie, dupa ce am trecut prin disciplinata si „tunsa” Germanie, in Romania, pe drumul spre casa, marginit de „balarii” inalte de 1 metru, m-am simtit foarte mandru. Am inteles ca tocmai bozii, porumbarii, lumanarelele, sunatoarea, mazarichea si toate buruienile acelea mari si mici care se catara unele peste altele si par sa se reverse peste sosea fac diferenta. In sfarsit un loc care imi parea viu si exuberant. Iar asta m-a facut si pe mine sa ma simt bine.
  Romania mea e mai plina de viata si nu accepta tunsoarea cazona!
  Pacat ca, de obicei, nu observam chestia asta si ravnim la saracia altora. E ca si cum am tanji, fiind proprietarii Versailles-ului, dupa un apartament in stil minimalist. ” Dom’le, trebuie sa vina cineva sa ne conduca si sa faca curatenie aici: prea multe calabalacuri, prea multe locuri pe care sa se puna praf, prea multe zorzoane, prea mult sclipici pe pereti si mobila!”.
  Din pacate, pe langa cei care vad ce frumos e versaillul nostru, sunt si foarte multi cei care ne ajuta sa „debarasam” si sa facem „curat” pe aici. „Prea multe balarii, prea multi copaci care ameninta sa ne cada in cap sau sa stea in calea masinii, prea multe animale mari si coltoase care umbla exact acolo unde vreau sa-mi pun eu vila, pensiunea sau gratarul”. Iar ei profita, ne dau niste margele de sticla si pleaca cu „gunoiul”.
  Poate ne-o veni si noua mintea la cap vreodata!
  Pana atunci insa, inchei (optimist) asa:
  Coltul lung si balaria/ Vor salva si Romania!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.