Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

eLiberare lansează Revista ARIPI de Ziua mondială împotriva traficului de persoane

0

eLiberare lansează Revista ARIPI de Ziua mondială împotriva traficului de persoane, marcată în fiecare an în data de 30 iulie. Lansarea Revistei ARIPI va avea loc în cadrul webinarului de joi, 30 iulie 2020, la ora 18.30, live pe pagina de facebook eLiberare. Acest eveniment  încheie campania online de conștientizare a fenomenului traficului de persoane în rândul adolescenților și tinerilor desfășurată în parteneriat cu Girl Up România.

 

Revista ARIPI este un instrument pentru creșterea rezilienței supraviețuitorilor traficului de persoane. Dezvoltată în timpul pandemiei împreună cu un grup de fete dintr-un centru rezidențial, această resursă este rezultatul întâlnirilor online în cadrul cărora am discutat și creionat conținutul – temele abordate în articolele din revistă, dar și forma acesteia – design, fonturi, culori, imagini.

Ioana Bauer, președinte eLiberare, în editorialul revistei explică ideea de la care a pornit dezvoltarea acestei resurse: “Revista ARIPI a încercat să schimbe ce majoritatea din noi acceptăm ca ordine firească. În loc să creăm o resursă cu care apoi să mergem către cei cărora le este destinată, am schimbat lucrurile și am început cu ascultarea. Am ascultat nevoile, ideile, preferințele și, de ce nu, frustrările celor cu care ne vedem săptămânal în întâlniri de mentorat și grupuri de suport. Ceea ce consideram noi util l-am deschis la critică și am învățat enorm încă de la prima întâlnire.”

Revista abordează teme legate de frumusețe, îngrijire de sine, tipuri de personalitate, importanța rutinei zilnice, obiceiuri alimentare sănătoase, gestionarea emoțiilor, sfaturi legate de găsirea unui loc de muncă în străinătate și multe altele.

Asociația eLiberare construiește de peste 7 ani o mișcare socială împotriva traficului de persoane și a exploatării sexuale în România. Pe lângă programele și proiectele educaționale axate pe prevenire și educație,  eLiberare are atenția îndreptată și spre supraviețuitorii traficului de persoane rezidenți în diferite centre private și de stat. Revista ARIPI este un răspuns la nevoile identificate acolo. Dezvoltarea și tipărirea acesteia a fost posibilă datorită Rescue:Freedom International, cărora le mulțumim pentru susținere.

Ziua mondială împotriva traficului de persoane este marcată la 30 Iulie, în fiecare an începând cu anul 2013. Organizația Națiunilor Unite (ONU) a instituit această zi pentru a spori gradul de conștientizare a situației victimelor traficului de persoane și de a promova protecția și drepturile acestora. În acest an tema acestei zile face referire la cei care luptă împotriva acestui fenomen în primă linie în diferite sectoare, cei care contribuie la identificarea și referirea victimelor traficului de persoane, consilierea și acordarea primului ajutor supraviețuitorilor și celor care luptă pentru provocarea impunității traficanților, conform site-ului www.unodc.org.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.