Elevii români au participat la cel mai mare eveniment de programare creativă. Iată rezultatele

0

15000 de elevi şi peste 600 de profesori din peste 400 de unităţi şcolare din România au participat anul acesta şcolar la marea provocare digitală BEBRAS. Peste 800 dintre elevi s-au calificat în runda a 2-a a evenimentului şi, în perioada 11-15 martie, s-au întrecut din nou pentru câştigarea premiilor oferite de ECDL.

ECDL organizează în fiecare an la noi în ţară Săptămâna mondială BEBRAS, cel mai mare eveniment de Computing, desfăşurat concomitent în 60 de ţări din întreaga lume. BEBRAS Challenge îşi propune să introducă elevii de toate vârstele în domeniul gândirii algoritmice şi să îi atragă spre domeniul informatic.

Competenţele de gândire algoritmică şi programare pot fi certificate internaţional prin modul ECDL Computing.

Din cei aproape 15000 de elevi români participanți la prima etapă a săptămânii mondiale Bebras (12-17 noiembrie 2018), 828 de elevi s-au calificat în etapa a doua. A doua etapă a Concursului Bebras 2018 s-a desfășurat la nivel naţional în perioada 11-15 martie 2019. La aceasta au participat cu succes 697 de elevi din toată ţara. 26 dintre ei au reuşit să câştige premiile puse în joc de ECDL. Rezultatele finale ale competiţiei Bebras în România pot fi accesate pe pagina web bebras.ro.

Participarea la această competiţie online le-a oferit tuturor elevilor oportunitatea de a-și testa abilitățile logice și de calcul, prin intermediul diferitelor tipuri de probleme amuzante și provocatoare în același timp. Competiția s-a desfășurat exclusiv online în cadrul fiecărei unități școlare, sub supravegherea unui profesor şi participarea a fost gratuită pentru toţi elevii.

ECDL sprijină cu fermitate inițiativele de creștere a nivelului de competențe digitale și pledează în favoarea unei abordări integrate a educației IT, care să îi ofere fiecărui elev posibilitatea de a învăța elementele fundamentale ale informaticii,  în acelaşi timp cu alfabetizarea digitală.

Dobândirea competențelor digitale trebuie să se întâmple în școală, oferindu-se posibilitatea elevilor de a avea o înțelegere mai profundă a tehnologiilor digitale. Competențele de alfabetizare digitală sunt relevante și susțin toate celelalte materii. Ca urmare, aceste competenţe ar trebui dezvoltate simultan și complementar cu Informatica.

Dezvoltarea aptitudinilor IT va juca un rol critic în revigorarea economiei României, prin educarea unei forțe de muncă inovative și minimizarea diviziunii digitale și va fi parte integrantă din succesul pe care îl va înregistra politica unei creșteri inteligente, susținute și inclusive.

În calitate de autoritate de certificare a competențelor digitale, ECDL ROMANIA se implică activ în ghidarea tinerilor spre accesul la competențe digitale reale și oferă instrumentele utile pentru provocările ce decurg din transformările tehnologice. Prin reţeaua de Centre de Testare ECDL dezvoltată la nivel naţional şi prin proiectele derulate, ECDL ROMANIA asigură tuturor oportunitatea de a obţine şi de a-şi certifica la standard internaţional şi pe un anumit nivel competenţele digitale. Tinerii, elevii, studenții, funcționarii publici sau angajații  din companii își pot dovedi abilitățile IT prin intermediul Permisului ECDL.

Aflaţi mai multe despre ECDL pe www[punct]ecdl[punct]ro sau www[punct]ecdl[punct]com.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.