Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Elevii români au câștigat premiul de excelență în IT

0

• Echipa Oculus, un start-up realizat de elevi din România, a câștigat premiul de excelență în IT, sponsorizat de AT&T, la cea de-a 27-a ediție a competiției JA Europe Company of the Year
• Competiția JA Europe Company of the Year celebrează cei mai buni 200 de tineri antreprenori din 35 țări din Europa.
• Premiul de Excelență în IT oferit de AT&T recunoaște compania ce inovează și folosește într-un mod creativ tehnologia informației, compania cu viziunea pe termen lung sau obiective sustenabile pentru dezvoltarea afacerii.

Lucerne, Elveția, 28 iulie 2016 – Oculus a excelat în categoria IT, prezentând un concept fantastic axat pe inovație, în completarea unui potențial puternic de business demonstrat prin sustenabilitatea, viabilitatea și scalabilitate companiei. Ochelarii lor inteligenți ajută nevăzătorii sau persoanele cu deficiență mare de vedere să se integreze mai ușor în mediul înconjurător.

Elevi Oculus Romania 1

Peste 200 de elevi au participat în Lucerne, în perioada 25-28 iulie, pentru a celebra cele mai bune mini- companii din Europa. 36 de echipe de elevi au concurat în urma participării la programul JA Compania, cel mai prestigios program al JA Europe, ce le oferă acestora posibilitatea de a iniția și conduce o afacere reală.

„Prin programul JA Compania, am învățat cum să lucrăm ca o echipă, să analizăm nevoile clienților noștri, și, cel mai important, să petrecem timp alături de clienții noștri, care ne-au inspirat să ne dezvoltăm produsele. Este uimitor că am câștigat premiul AT&T, deoarece afacerea noastră a început cu o invenție și toți suntem inspirați să ne continuăm parcursul educațional în domeniul TIC și să ne dezvoltăm o carieră în domeniu. Grație lui George, prietenul nostru cu deficiențe de vedere, am reușit să dezvoltăm produsul nostru, care va ajuta mai multe persoane.”, a spus un membru al echipei Oculus.

Elevi Oculus Romania 2

Învățând să creeze și să conducă o companie, elevii din programul JA Compania au creat și promovat către piață produse și servicii reale. Succesul programului se datorează în mare parte sprijinului consultanților voluntari din mediul de afaceri, ce acționează în calitate de mentori oferind consultanță elevilor. Parteneriatele dintre mediul educațional și mediul de afaceri sunt esențiale pentru eliminarea decalajului dintre teoria învățată la clasă și provocările lumii reale. În anul școlar 2014-2015, peste 313.000 de elevi din 40 de țări din Europa au participat la programul JA Compania.

AT&T și JA Europa lucrează împreună pentru a sprijini tinerii din 10 țări să dobândească abilitățile de care au nevoie pentru a obține un loc de muncă sau pentru a începe o afacere. Ca parte a AT&T Aspire, inițiativa filantropică a companiei, AT&T sprijină programele de antreprenoriat și programele de orientare în carieră care se concentrează pe construirea competențelor care ajută participanții să intre pe piața muncii cu un avantaj competitiv clar. Prin 55 de programe de orientare în carieră și antreprenoriat, parteneriatul a ajuns la peste 2.000 de elevi. 180 de voluntari AT&T au mentorat tinerii participanți, împărtășind din experiența lor și oferind perspective cheie și exemple de urmat.

„Felicitările noastre se duc către echipa Oculus pentru utilizarea creativă a tehnologiei pentru a oferi ochelarii care îi ajută pe nevăzători. Suntem încântați să sprijinim premiul de excelență în IT al JA Europa. Este un alt mod în care putem ajuta tinerii să învețe cum funcționează lumea afacerilor, astfel încât ei pot lua decizii în cunoștință de cauză în raport cu educația și carierele lor”, a declarat Peter Daly, Vice President Global Service Management. – AT&T

Caroline Jenner, CEO JA Europa, a spus: „Colaborând alături de companii de top cum ar fi AT&T putem să dezvoltăm programe de antreprenoriat și programe de orientare în carieră, ajutând elevii să înțeleagă relevanța a ceea ce ei studiază în școală. Mulțumită voluntarilor AT&T, elevii obțin informații de la experți din domeniu și schimbul reciproc este o componentă importantă a procesului de învățare”.

Despre autor

avatar

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.