Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

EFdeN a plecat la Versailles!

0

Au răsărit în România, vor străluci la Versailles

EFdeN, reprezentanta României și a Europei de Est la Solar Decathlon Europe 2014, este în drum spre Versailles! Destinația echipei și a celor 9 tiruri în care a fost încărcată casa viitorului este La Cite du Soleil.  Acesta este locul unde EFdeN va concura cu alte 19 prototipuri solare din 16 țări, adevărați lideri în domeniului construcțiilor verzi, ca Japonia, Statele Unite ale Americii, Franța, Elveția, Germania, Spania sau Mexic.

Ansamblu EFdeN, Solar Decathlon

O echipă multidisciplinară formată din arhitecți, ingineri și comunicatori, un grup de voluntari cu o organizare de excepție, o campanie susținută de fundraising și o casă gândită în cel mai mic detaliu – asta a însemnat EFdeN până în acest moment. Dar acum urmează momentul culminant! Pe 16 iunie se va da startul asamblării caselor în Versailles, iar decatleții vor avea la dispoziție doar 9 zile pentru a face din toate materialele transportate în Franța o locuință perfect funcțională. La sfârșitul acestei perioade va începe etapa de monitorizare și vizitare a prototipurilor expuse. În timp ce echipa își va prezenta rezultatul final în fața a până la 21.000 de vizitatori/zi,  casa va fi atent evaluată și monitorizată de juriile de renume internațional.

Pentru că suntem la decatlon, fiecare din cele 10 concursuri va însemna un nou rând de emoții pentru studenții români. Arhitectură, Inginerie și Construcții, Eficiență energetică, Comunicare și conștientizare socială, Design urban, transport și accesibilitate, Inovație și Sustenabilitate, vor fi cele 7 probe în care tinerii vor trebui să convingă juriul că EFdeN este o soluție realmente viabilă pentru viitoarele comunități sustenabile. Pe de altă parte, în cadrul celorlalte 3 concursuri, Bilanțul Energiei Electrice, Condiții de confort și Funcționarea casei, juriile vor urmări dacă prototipul trece proba practică în conformitate cu parametrii proiectați. Cum se va face această evaluare? Prin simularea unui trai cotidian – se vor spăla vase, se vor usca rufe în mod natural, se va găti și se vor organiza cine cu vecinii din alte țări. Toate instalațiile casei vor fi accesate constant pentru a se demonstra eficiența crescută a tuturor echipamentelor și strategiilor implementate. Iar toată această experiență va putea fi urmărită în timp real pe www.fb.com/EFdeN.

Deși îndeplinirea misiunii EFdeN este mai aproape ca niciodată, din păcate doar 40 din cei 70 de studenți implicați în proiect vor putea ajunge la Solar Decatlon Europe 2014. Dar pentru că EFdeN este, înainte de toate, o mare familie, echipa încearcă în continuare imposibilul. Tinerii își doresc ca, după o muncă voluntară întinsă pe parcursul a aproape 2 ani (aproape 100.000 de ore în total), fiecare membru să poată ajunge pentru o săptămână în La Cite du Soleil. Cum îi putem ajuta? Simplu! Printr-o donație online la www.crestemidei.ro/EFdeN.

*** EFdeN este reprezentanta României la Solar Decathlon Europe, cea mai importantă competiție de arhitectură solară și tehnologii integrate la nivel mondial.  La ediția din 2014, EFdeN se va prezenta cu o casă solară, eficientă energetic, sustenabilă și inteligentă dedicată mediului urban.  Aceasta este considerată o inovație în domeniul eficienței energetice datorită integrării în prototip a unei sere productive dedicate conceptului de ”urban farming”. Întreg proiectul este posibil datorită muncii voluntare a peste 70 de studenți de la UTCB, UAUIM, UPB și  SNSPA, dar și a celor peste 80 de sponsori. Printre aceștia se numără Romstal, Saint-Gobain, TransGaz,TransElectrica, Schneider Electric, Microsoft, RoGBC, Atipic Design, Băneasa Developments, VFX Umbrella, Colprofil, Energo Brașov, Etem, Alusystem, Feorch, BGS, Rothoblaas, Kronospan, Feorch, Alusystem, Nemetsechek, LSG Group, Teka, Plotareonline.ro, Sudometal, Olin, 360 Design, Bosch, Zumtobel, Sigura, Starbucks, Sika, Arc Electronic, AVIS, BASF, Cros Construct, Doka, Eurolines, PRISPA, Medlife, FabLab, SBI Industry, Sir Safety, Valrom, Dizainăr, Mastertent, IMRSS, Zexstar, Porcelanosa, Wago, Ecolemn, 438 Playhouse, HP, Geosond SA, Util SPC, CarTrans, Kraft Paints, Arta Grădinilor, Renania, Pegas, Hennlich, Midac Expert Contabil, Marmur Art, Aerium, Decorio, Ecopor, Palețiambalaje, Iridex Group, Roxana Mitarxa, Industrial Acces, Romcarton, Hunnebeck, Kromston, ALTeITE, Azepur, Rizi, Good Night, Inox Style, Moir, Hobber, Bitacolor, Rentall.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.