Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Educație non-formală pentru liceenii din Bușteni

0

Asociaţia ASK Yourself implementează în perioada 31 martie-9 aprilie, în Buşteni, proiectul „I, the trainer” finanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, în parteneriat cu alte 5 organizaţii non-guvernamentale din Polonia, Spania, Italia, Croatia şi Lituania.

Trainer

Scopul acestui proiect este acela de a ajuta cei 25 lucrători de tineret din ţările participante să îşi dezvolte abilităţile de training, prin intermediul metodelor de educaţie non-formală.

În zilele de marţi, 4 aprilie şi joi, 6 aprilie, participanţii vor desfăşura activităţi cu elevii Colegiului „Ion Kalinderu” din Buşteni, menite să identifice nevoile tinerilor şi să creeze un workshop de educaţie non-formală care să răspundă acestor nevoi. De asemenea, atât liceenii cât si profesorii vor afla mai multe despre programul Erasmus+ şi vor fi încurajaţi să participe la rândul lor în proiecte internaţionale.

Pe parcursul celor 10 zile petrecute în Buşteni, lucratorii de tineret vor putea să îşi dezvolte cunoştintele în ceea ce priveşte pregătirea, implementarea și evaluarea unor activităti de training, alegerea celor mai potrivite metode, şi vor fi mai conştienţi de rolul pe care un trainer îl are asupra tinerilor. La finalul activitațiilor, participanții se vor întoarce în comunitățile lor și vor continua să aplice metodele învățate, lucrând cu tinerii din alte licee. Toate activităţile desfăşurate se bazează pe metode de educaţie non-formală precum team-building, role play, studii de caz, etc.

ASK Yourself este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2015 care concepe, organizează şi implementează proiecte în scopul dezvoltării personale şi profesionale a tinerilor şi lucrătorilor de tineret, încurajând voluntariatul şi diversitatea culturală prin intermediul metodelor de educaţie non-formală.

Erasmus+ este programul Uniunii Europene în domeniul educaţiei, formării profesionale, tineretului şi sportului care are ca principale obiective creşterea angajabilităţii în rândul tinerilor prin acumularea de cunoştinţe necesare dezvoltării din punct de vedere personal şi profesional.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.