Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Economia Romaniei se va imbunatati in urmatoarele 6 luni?

0

Avem din nou prognoze pozitive! Erste Bank şi institutul ZEW au efectuat un sondaj în rândul experţilor financiari din Europa Centrală şi de Est, iar rezultatele par că sunt favorabile pentru România! Se pare că argumentele pozitive sunt legate de evoluţia monedei naţionale şi de potenţialul de creştere al bursei române.

„Indicatorul situaţiei economice actuale a stagnat în decembrie la -76, însă indicele aşteptărilor analiştilor privind economia românească a crescut la 38,7, de la 22 în noiembrie. Cifrele reprezintă raportul dintre răspunsurile cu caracter pozitiv şi cele negative, pesimiste, privind chestiunile puse în discuţie de ZEW” conform Mediafax.ro

Erste: Bursa românească are cel mai mare potenţial de creştere din regiune

„Piaţa de capital românească prezintă cel mai ridicat potenţial de creştere din Europa Centrală şi de Est, factorul determinant fiind reducerea semnificativă a aversiunii faţă de risc, se arată într-un raport al Erste Group” citat de această dată de jurnaliştii de la Adevărul.

„Potenţialul ridicat de performanţă al bursei româneşti este justificat, pe lângă o scădere semnificativă aşteptată a aversiunii de risc, şi de un anumit discount al lichidităţii. Analiştii Erste menţonează însă că sunt necesare şi alte semne de revenire. Ei prognozează o creştere a indicelui BET, media celor mai lichide 10 companii de la Bursa de valori Bucureşti, cu până la 77%. În 2009, indicele BET a crescut cu 61,68%, la o valoare exprimată în lei de 4.690,57.” completează Adevărul.

„Mai mult de jumătate dintre experţii intervievaţi anticipează îmbunătăţirea condiţiilor economice din România în următoarele şase luni”, concluzionează Mediafax cu privire la raport Erste / ZEW.

(foto Florin Ghinda, Banca Nationala, Bucuresti 2009)

banca2


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.