Economia Romaniei se va imbunatati in urmatoarele 6 luni?

0

Avem din nou prognoze pozitive! Erste Bank şi institutul ZEW au efectuat un sondaj în rândul experţilor financiari din Europa Centrală şi de Est, iar rezultatele par că sunt favorabile pentru România! Se pare că argumentele pozitive sunt legate de evoluţia monedei naţionale şi de potenţialul de creştere al bursei române.

„Indicatorul situaţiei economice actuale a stagnat în decembrie la -76, însă indicele aşteptărilor analiştilor privind economia românească a crescut la 38,7, de la 22 în noiembrie. Cifrele reprezintă raportul dintre răspunsurile cu caracter pozitiv şi cele negative, pesimiste, privind chestiunile puse în discuţie de ZEW” conform Mediafax.ro

Erste: Bursa românească are cel mai mare potenţial de creştere din regiune

„Piaţa de capital românească prezintă cel mai ridicat potenţial de creştere din Europa Centrală şi de Est, factorul determinant fiind reducerea semnificativă a aversiunii faţă de risc, se arată într-un raport al Erste Group” citat de această dată de jurnaliştii de la Adevărul.

„Potenţialul ridicat de performanţă al bursei româneşti este justificat, pe lângă o scădere semnificativă aşteptată a aversiunii de risc, şi de un anumit discount al lichidităţii. Analiştii Erste menţonează însă că sunt necesare şi alte semne de revenire. Ei prognozează o creştere a indicelui BET, media celor mai lichide 10 companii de la Bursa de valori Bucureşti, cu până la 77%. În 2009, indicele BET a crescut cu 61,68%, la o valoare exprimată în lei de 4.690,57.” completează Adevărul.

„Mai mult de jumătate dintre experţii intervievaţi anticipează îmbunătăţirea condiţiilor economice din România în următoarele şase luni”, concluzionează Mediafax cu privire la raport Erste / ZEW.

(foto Florin Ghinda, Banca Nationala, Bucuresti 2009)

banca2


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează