Economia Romaniei se imbunatateste, locul 3 intre statele Europei Centrale si de Est

0

Veşti bune despre economia românească! Percepţia analiştilor financiari privind evoluţia economiei României în următoarele şase luni s-a îmbunătăţit în martie, iar România a urcat faţă de februarie o poziţie, pe locul al treilea, între statele Europei Centrale şi de Est în această privinţă, potrivit unui sondaj al institutului ZEW citat de MEDIAFAX.

Indicele care măsoară aşteptările experţilor financiari pentru România pe o perioadă de şase luni a urcat cu 11,1 puncte, la 44,5 puncte. O creştere mai mare a înregistrat în martie doar Ungaria, respectiv de 20,1 puncte, la 52,6 puncte. Înaintea României s-au situat Ungaria şi Croaţia (51,3 puncte), iar Cehia, Polonia şi Turcia au obţinut evaluări mai slabe. În februarie primele trei poziţii au fost ocupate de Croaţia, Cehia şi Polonia.

Mai mult de jumătate dintre experţii chestionaţi de institutul german ZEW estimează că activitatea economică se va îmbunătăţi în următoarele şase luni, scrie şi MONEY

Totuşi, analiza din Europa Centrală şi de Est a consemnat o înrăutăţire a indicelui situaţiei economice curente de 16,1 puncte, la 2,3 puncte…

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează