Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ECO Educația, un Program Pentru Un Mediu Curat!

0

 În perioada 28 ianuarie – 30 aprilie 2013,  ECOTIC și Junior Achievement România, cu sprijinul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, Ministerului Educației Naționale și Gărzii Naționale de Mediu, derulează în instituțiile de învățămînt cu clasele I – VIII din orașele București, Iași, Cluj, Timișoara, Bacău și Ploiești,  Programul național  „ECO Educația”.

phpThumb_generated_thumbnailjpgECO Educația este un program de dezvoltare a atitudinii responsabile a elevilor și cadrelor didactice față de deșeuri, în special față de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) și deșeurile de baterii și acumulatori (DB/A).

Activitățile din cadrul programului vizează atât latura informativ-educativă cît și componenta practică, aceea de colectare selectivă a deșeurilor de baterii și acumulatori în containerele puse la dispoziție de ECOTIC BAT.

Programul are următoarea structură:

 

  • În perioada 28 ianuarie – 08 februarie 2013, profesorii coordonatori care doresc să intre în acest Program trimit către organizatori o solicitare în acest sens;
  • În perioada 13 februarie – 22 martie 2013, profesorii desfășoara activitățile cuprinse în Program, la clasele cu care au decis să se înscrie;
  • Urmând ca în perioada 01 – 05 aprilie 2013, organizatorii să anunțe clasa câștigătoare în Programul ECO Educația.

 

Programul iși propune ca,  la finalul proiectului, elevii să aibă o atitudine mai  responsabilă față de deșeuri, în special față de deșeurile de echipamente electrice și electronice și deșeurile de baterii și acumulatori.

În acest sens, clasa care va reuși să colecteze cea mai mare cantitate de deșeuri de baterii și acumulatori și care va avea activitatea cea mai intensă în Program va beneficia de o vizită la o uzină de reciclare din România unde va putea urmări întreg procesul de reciclare a deșeurilor de echipamente electrice.

Organizatorii au convingerea că prin derularea acestui program educațional își vor aduce contribuția la diversificarea procesului educațional în școli și la însușirea de către elevi a cunoștințelor în domeniul protecției mediului și revalorificării resurselor materiale.

Sursa: www.ecotic.ro/proiecte-ecotic/eco_educatia2013

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.