ECO Educația, un Program Pentru Un Mediu Curat!

0

 În perioada 28 ianuarie – 30 aprilie 2013,  ECOTIC și Junior Achievement România, cu sprijinul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, Ministerului Educației Naționale și Gărzii Naționale de Mediu, derulează în instituțiile de învățămînt cu clasele I – VIII din orașele București, Iași, Cluj, Timișoara, Bacău și Ploiești,  Programul național  „ECO Educația”.

phpThumb_generated_thumbnailjpgECO Educația este un program de dezvoltare a atitudinii responsabile a elevilor și cadrelor didactice față de deșeuri, în special față de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) și deșeurile de baterii și acumulatori (DB/A).

Activitățile din cadrul programului vizează atât latura informativ-educativă cît și componenta practică, aceea de colectare selectivă a deșeurilor de baterii și acumulatori în containerele puse la dispoziție de ECOTIC BAT.

Programul are următoarea structură:

 

  • În perioada 28 ianuarie – 08 februarie 2013, profesorii coordonatori care doresc să intre în acest Program trimit către organizatori o solicitare în acest sens;
  • În perioada 13 februarie – 22 martie 2013, profesorii desfășoara activitățile cuprinse în Program, la clasele cu care au decis să se înscrie;
  • Urmând ca în perioada 01 – 05 aprilie 2013, organizatorii să anunțe clasa câștigătoare în Programul ECO Educația.

 

Programul iși propune ca,  la finalul proiectului, elevii să aibă o atitudine mai  responsabilă față de deșeuri, în special față de deșeurile de echipamente electrice și electronice și deșeurile de baterii și acumulatori.

În acest sens, clasa care va reuși să colecteze cea mai mare cantitate de deșeuri de baterii și acumulatori și care va avea activitatea cea mai intensă în Program va beneficia de o vizită la o uzină de reciclare din România unde va putea urmări întreg procesul de reciclare a deșeurilor de echipamente electrice.

Organizatorii au convingerea că prin derularea acestui program educațional își vor aduce contribuția la diversificarea procesului educațional în școli și la însușirea de către elevi a cunoștințelor în domeniul protecției mediului și revalorificării resurselor materiale.

Sursa: www.ecotic.ro/proiecte-ecotic/eco_educatia2013

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează