Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Echipa românească PeaceTrip a câştigat proiectul european „Viitori cetăţeni activi: voluntariatul ca exerciţiu al democraţiei”

0

PeaceTrip, echipa de la liceul Ion Creangă, a promovat cetățenia activă și a  câștigat proiectul european Viitori cetăţeni activi: voluntariatul ca exerciţiu al democraţiei.

Timp de o lună, alături de tineri din alte 4 licee bucureştene, PeaceTrip,  a participat la sesiuni de informare despre voluntariat organizate în România de Fundaţia PACT. La finalul acestor sesiuni, fiecare echipă formată a lucrat la un clip despre voluntariat, exprimându-şi viziunea asupra implicării civice şi a rolului acesteia în dezvoltarea societății civile.

Peacetrip, echipa de la Colegiul Național Ion Creangă, reprezentată de Ana-Maria Bodrea, Daniela Savu, Ioana Vespremeanu și Mihaela Bolintineanu cred că implicarea şi participarea pot aduce o schimbare în societate şi  s-au înscris în concurs cu clipul Trăiești, ajuți!, pe care îl puteți vedea aici.  Ele vor participa la evenimentul final organizat într-o capitală europeană.

Proiectul este implementat în România de Fundaţia PACT cu sprijinul partenerilor locali Provobis, Fundaţia Noi Orizonturi şi Salvaţi Copii România. Clipurile din România au intrat în concurs alături de cele propuse de tineri din alte cinci ţări europene: Austria, Italia, Germania, Slovacia, Slovenia şi Marea Britanie.

Puteți vedea aici toate clipurile înscrise în concurs.

Prin programele pe care le derulează, Fundaţia PACT (Parteneriat pentru Acţiune şi Transformare Comunitară), identifică reprezentaţi cu iniţiativă din zonele rurale din sudul României şi îi sprijină cu resurse şi informaţii pentru a dezvolta proiecte relevante în comunităţile lor. Astfel, contribuie la dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor prin sprijinirea iniţiativelor locale şi regionale ale societăţii civile şi prin promovarea parteneriatului şi a responsabilităţii sociale.

www.fundatiapact.ro

www.facebook.com/FundatiaPACT

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.