Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Echipa HUB UTCB participă în San Francisco, S.U.A. la cel mai mare concurs de inginerie seismica, destinat studenților, din lume

0

Echipa HUB UTCB, formata din 8 studenți ai Universității Tehnice de Construcții București și un doctorand, va participa în perioada 5-8 aprilie 2016 la “ Undergraduate Seismic Design Competition”,cel mai mare concurs de inginerie seismică destinat studenților, organizat de Earthquake Engineering Research Institute (S.U.A.).

12814228_1689416914663850_8120225216667364013_n

Earthquake Engineering Research Institute (S.U.A.) este o organizație internațională tehnică formată din ingineri, arhitecți, geologi, urbaniști și cercetători sociali care are ca obiective:

-reducerea riscului seismic

-cercetarea în domeniul ingineriei seismice

-îmbunătățirea înțelegerii mediului social, economic, politic și cultural la impactul cutremurelor

-promovarea măsurilor pentru reducerea efectelor unui cutremur

Concursul “ Undergraduate Seismic Design Competition” presupune realizarea unui zgârie-nori aflat în zona golfului din orașul San Francisco care deservește afacerii unui tânăr antreprenor. Modelul clădirii este făcut din lemn de balsa (la scara are o comportarea apropiată de cea a betonului armat) și va fi supus unei suite de seisme, din ce în ce mai puternice, urmărind-se, pe lângă rezistența la acțiunea cutremurelor, estimarea corectă a comportării structurii și eficientizarea costurilor de realizare.

Prima variantă a structurii a fost testată la accelerogramele scalate ale unor seisme reale, inregistrate, care au produs pagube de peste 300 miliarde USD.(KOBE, NORTHRIDGE, EL CENTRO si CAPE MENDOCINO).

La acest concurs, echipa HUB UTCB, va concura împotriva echipelor unor universități de prestigiu mondial în cercetarea cutremurelor, precum Stanford University, Rice University, Berkeley, Purdue University.

Echipa va realiza testarea structurii finale Sambata,26.03.2016 la Facultatea de Construcții a Universității Ovidius Constanța începând cu ora 10:00.

Sponsorii care susțin participarea la aceasta competiție sunt: SCC Erbașu, Vialis Engineering, Popp & Asociații, Miconstruct, Procema, Aparo Consult și FAN Courier.

Poze și materiale video pot fi găsite pe pagina de Facebook
Proiectul HUB UTCB are ca scop crearea unui mediu integrat de dezvoltare profesională complementar celui academic care să ofere experiență practică studenților, necesară inserției rapideîn piața muncii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.