Echipa care va reprezenta România la JA-YE Europe Enterprise Challenge

0

IS ReNeW – echipa care va reprezenta România la JA-YE Europe Enterprise Challenge

IS ReNeW este numele echipei celor 3 tineri din Iași care au câștigat competiția „Compania Anului” la secțiunea studenți cu un produs inovator pe care se pregătesc să-l introducă pe piață cât mai repede. Produsul este Taleea, singura cremă pe bază de ulei de arbore de ceai și știulete de porumb cu acțiune triplă: exfoliază, curăță și hidratează pielea picioarelor.

Îndrumaţi de prof. coordonator Brînduşa-Mihaela Robu de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, fondatorii IS ReNeW sunt Diana-Georgiana Zdrobiş, Ovidiu-Ştefan Farcaşi (Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului) şi Bogdan Istrate (Facultatea de Mecanică). Ei au participat și la emisiunea „Arena Leilor” pe TVR2 unde Cristina Bâtlan, fondatoare Musette, a decis să îi susțină pe tineri financiar pentru a-și omologa produsul, pe care echipa îl consideră doar începutul unui portofoliu de produse românești pe bază de ingrediente naturale care să concureze cu brandurile din farmacii.

Până la lansarea produsului pe piață, ReNeW se pregătește de finala europeană a competiției Europe Enterprise Challenge, care va avea loc pe 3-5 iulie 2013 în Liege, Belgia, unde vor concura cu cei mai buni tineri antreprenori din 14 țări din Europa în fața unui juriu internațional.

„Am pornit cu pași mici în antreprenoriat, iar faptul că am ajuns în finala europeană Europe Enterprise Challenge 2013 este o încurajare pentru a lansa afacerea IS ReNeW. Am muncit foarte mult, dar faptul că acum avem un produs inovativ la standul din Liege și așteptăm juriul să-l testeze e o satisfacție specială pe care nu o simt decât cei care au dus până la capăt efortul de a construi ceva care este util și rezolvă o problema reală”, spun membrii echipei.

Derularea programului StartUp la nivel național și participarea echipei IS ReNeW sunt realizate cu sprijinul partenerilor Amway, BCR, Enterprise Investors, Ernst&Young, Hyundai, Microsoft și SAP.

JA StartUp Program este un program internațional de educație antreprenorială, declarat “best practice” în domeniu de către Comisia Europeană. Programul se adresează universităților și facultăților de orice profil. Studenții din facultățile partenere pilotează un produs/serviciu în cadrul unei companii cu clienți și operațiuni reale, colaborează cu consultanți voluntari și dobândesc cunoștințe și abilitãți de administrare prin modulul academic StartUp și prin incubatorul BizzFactory.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează