Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Eastern Connection – colaborare româno-japoneză

0

Fundația Gabriela Tudor organizează în perioada 16 august – 23 septembrie 2014 a doua etapă a programului de colaborare româno-japoneză în domeniul dansului contemporan „Eastern Connection”, reunind artiști, producători, organizatori de festivaluri și critici de dans din cele două țări. Inițiat de coregraful Cosmin Manolescu, proiectul se desfășoară pe durata a doi ani, în perioada 2013-2015

01_Eastern_Connection_artists credit Eastern Connection 2013

Dezvoltarea unei colaborări artistice de grup reprezintă pilonul Eastern Connection în 2014. Coregrafii Cosmin Manolescu și Zan Yamashita, alături de performerul Mihaela Dancs și criticul/ scriitorul Takao Norikoshi lucrează timp de o lună la dezvoltarea proiectului artistic început la București în toamna 2013. Rezidența artistică se derulează la Kinosaki și Tokyo și se va concluziona cu o prezentare work in progress în zilele de 16 și 17 septembrie 2014 la Tokyo. Prezentarea are loc în cadrul festivalului Dance New Air organizat de partenerul principal al proiectului, Teatrul Aoyama din Tokyo. Spectacolul rezultat va avea premiera în 2015 în România și Japonia.

Două conferințe susținute de artiștii participanți sînt organizate în conexiune cu rezidența de lucru din Japonia, iar coregraful Cosmin Manolescu va susține un atelier deschis studenților în cadrul festivalului Dance New Air.

Faza pilot a programului „Eastern Connection” a avut loc la București și Cluj în perioada august – septembrie 2013, și a inclus o rezidență de lucru a artiștilor, o platformă de reflecție destinată explorării posibilităților de colaborare artistică dintre România și Japonia, reunind profesioniști ai dansului din cele două țări, conferințe, prezentări și spectacole. Au participat: Zan Yamashita (coregraf), Mikiko Kawamura (coregraf), Shinji Ono (producător al Trienalei de Dans de la Tokyo și director al Teatrului Aoyama), Takao Norikoshi (critic de dans și scriitor), Ayako Miyake (manager) // Cosmin Manolescu (coregraf), Mihaela Dancs (performer), Mihaela Michailov (critic de dans, dramaturg), Ștefania Ferchedău (director de program ZonaD/ Eastern Connection), Miki Braniște (director al festivalului Temps d’Images festival din Cluj)

Eastern Connection este un program inițiat și organizat de Fundația Gabriela Tudor în parteneriat cu Teatrul Aoyama din Tokyo, și finanțat de The Saison Foundation, Tokyo. Parteneri asociați sînt Centrul Internațional de Artă din Kinosaki și Asociația Colectiv A/ Festivalul Temps d’Images din Cluj. Cu sprijinul Institutului Cultural Român din București și al Ambasadei României din Tokyo.

http://zonadstudio.wordpress.com

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.