Earth Days 2016 @ Ateliere Fara Frontiere

0

Pe 22 aprilie, de ziua Pamantului, celebram planeta si incheierea cu succes a Campaniei Earth Days.
In contextul in care consumul inseamna pentru multi confort si o viata mai buna, in timp ce planeta, asa cum o stim, nu va supravietui si nu ne va mai putea oferi hrana si adapost, cautam solutii. Rapoarte ale institutiilor internationale arata ca suntem intr-un moment critic, in care daca nu educam felul in care consumam, pentru a deveni sustenabili, ne putem confrunta cu situatii severe.

Campania Earth Days 2016_light
Avem nevoie sa consumam rational, sa reutilizam si sa reciclam deseurile. Agresiunea asupra planetei in cautarea materiei prime poate fi incetinita sau chiar stopata, daca reciclam si reutilizam materiile si materialele.
Intre 12 si 22 aprilie, peste 1000 de persoane au participat la diferite actiuni de sensibilizare organizate in Bucuresti de Ateliere Fara Frontiere si partenerii lor:

Etapele desfasurarii:

12 aprilie: masa rotunda la CCIFER despre colectarea separata a deseurilor. 25 de reprezentanti ai marilor companii si organizatii non-guvernementale au dezbatut cadrul legislativ din Romania. In lipsa unor masuri de control eficient si de bune practici in vederea reducerii, reutilizarii si reciclarii deseurilor, masurile pot fi insuficiente sau tardive.

14 aprilie – 21 aprilie: Caravana Ecotic a mers la Decathlon & Mega Image Baneasa, la liceul francez Anna de Noailles, la Institutul Francez din Bucuresti. Vizitatori au rezonat la importanta colectarii selective a deseurilor de echipamente electrice, electronice si baterii, si au inteles cat de periculoase si nocive pot fi acestea pentru mediu si pentru sanatatea oamenilor. Am fost incantati in special de entuziasmul copiilor.
16 aprilie, Wunderkraft si Reciclare Creativa au tinut ateliere de reutilizare creativa a deseurilor/ Upcycling pentru copii prezenti „ A doua viata, troc si reciclare” organizat la liceu francez.

Astazi, 22 aprilie, nu ratati ultima zi a campaniei Earth Days, veniti sa vizitati caravana Ecotic la Ibis Hotel – Gara de Nord, in cadrul programului mondial „Planet 21” al grupului Accor.

Organizatorii proiectului:

Asociatia Ateliere Fara Frontiere promoveaza si activeaza inca din 2008 o economie care functioneaza „cu si pentru oameni”. Prin programe de tipul EduClick, Remesh si Bio&Co, asociatia a integrat pe piata muncii si a oferit asistenta sociala si civica pentru peste 150 de persoane. Cele trei misiuni ale asociatiei sunt: lupta impotriva excluziunii, protejarea mediului si solidaritate pentru proiecte de educatie si dezvoltare locala. Mai multe detalii pe http://atelierefarafrontiere.ro/.

ECOTIC este prima organizatie a producatorilor de EEE din Romania, infiintata in 2006 pentru a prelua responsabilitatile acestora cu privire la colectarea selectiva și reciclarea nepoluanta a DEEE. Mai multe detalii pe http://www.ecotic.ro/.

Parteneri: CCIFER, Institutul Francez din Bucuresti, Accor, Decathlon, Mega Image, Liceul Francez Anna de Noailles, Wunderkraft.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.