Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

E timpul pentru voluntariat european!

0

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) și Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (CVCN) organizează, în perioada 13-15 mai, la Predeal, EVS Camp, eveniment dedicat Serviciului European de Voluntariat (SEV). Parte a programului european Erasmus+, SEV le oferă tinerilor care au între 17 și 30 de ani oportunitatea de a derula stagii de voluntariat într-o altă țară.

evs

În cadrul EVS Camp peste 100 de participanți – tineri interesați de voluntariatul european, foști voluntari europeni, coordonatori de voluntari, reprezentanți de organizații active în voluntariat la nivel național sau european – se întâlnesc pentru a împărtăși experiențe și a învăța împreună în cadrul celor peste 40 de ateliere pe teme relevante pentru SEV.

Evenimentul este organizat în contextul EVS 20 – campanie europeană de celebrare a 20 de ani de SEV – şi marchează, de asemenea, finalul proiectului EVSification, proiect derulat de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca în parteneriat cu organizații din Polonia și Slovacia și care a pus accent pe calitatea proiectelor de voluntariat european.

………………………………………………………………………………………….
Serviciul European de Voluntariat, parte a programului Erasmus+, le oferă tinerilor care au între 17 și 30 de ani posibilitatea de a derula stagii de voluntariat într-o altă țară. SEV a fost lansat la nivel european în anul 1996, iar până în prezent aproximativ 100.000 de tineri au derulat stagii de voluntariat internațional.

Din 2007 până în prezent România a găzduit peste 2300 de voluntari internaționali, iar în perioada 2007-2013 peste 700 de tineri din România au fost voluntari în alte țări.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.