Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

E-Motional DansLab Lisabona

0

Avem plăcerea să vă invităm să participați la ultima etapă a proiectului european E-Motional – incubatoare artistice 2018 organizat de Asociația Forum Dança, care se va derula la Lisabona între 19 – 30 octombrie 2018 în spațiul Espaço da Penha, Travessa do Calado 26 B, 1170-070.

E-MOTIONAL 2018 este o metaforă complexă a corpului contemporan și a diferitelor sale forme, fiind în egala măsură un incubator pentru dezvoltarea de noi proiecte în zona dansului contemporan si inițierea de noi colaborări artistice. Initițat de curatorul Cosmin Manolescu, programul E-Motional funcționează în egală măsură ca un proiect de schimburi culturale între București, Lisabona și Portland (SUA). Timp de două săptămâni, cinci performeri & coregrafi și muzicieni – Judith State & Radu Dumitriu (RO), Mauricia Barreira Neves (PT) și Tahhi Holt & Luke Wyland (Portland/SUA) vor lucra împreună, se vor întâlni și vor demara lucrul la noi proiecte artistice.

Pe perioada laboratorului DansLaB vor avea loc și o serie de evenimente deschise publicului larg după următorul program:

> 19 octombrie, ora 19:00 | Emotional Video – sesiune de filme video realizate de Mary Wycherley (Irlanda) și fragemente din spectacolele realizate deTahni Holt (SUA), Maurícia Barreira Neves (PT), Judith State (RO)

> 20 octombrie, 19:00 | Jam-session dans & muzică – sesiune de improvizație liberă deschisă tuturor celor interesați

> 24 octombrie, 19:00 | Voice-Body-Sound, atelier condus de Judith State si Radu Dumitru

Laboratorul-incubator DansLab se va finaliza în data de 29 Octombrie, ora 19 cu o prezentare publică informală în care artiștii își vor prezenta rezultatele procesului artistic și vor participa la un Artist Talk moderat de Cosmin Manolescu și Ezequiel Santos.

Proiectul E-MOTIONAL – artistic incubator 2018 a fost lansat în Mai 2018 când 4 coregrafi/performeri și artiști vizuali din România – Simona Deaconescu & Ciprian Ciuclea și Ioana Marchidan & Hermina Stănciulescu au demarat lucrul la noi proiecte coregrafice și a fost urmat de o rezidență oferită artistei foto-video Alina Ușurelu care a realizat în luna septembrie prima sa expoziție personală Dance Heartbeats în cadrul unei rezidențe organizată în conexiune cu proiectul Cartografias#1.

Proiectul E-Motional 2018 se va finaliza pe 10 noiembrie, ora 20 cu o prezentare finala a proiectului care va avea loc la LINOTIP – Independent Choreographic Center (http://linotip.ro) cu participarea tuturor artiștilor invitați la Lisabona, ocazie cu care va fi prezentat și un film documentar realizat de Alina Ușurelu.

Emotional – artistic incubator 2018 este un proiect initiat de Cosmin Manolescu și dezvoltat în cadrul programului Nucleo – Curadoria e Performance”, program curatoriat de Ezequiel Santos – http://www.forumdanca.pt/nucleo/index.html

Proiectul E-Motional DansLab este organizat de Asociația Forum Dança în parteneriat cu Fundația Gabriela Tudor și LINOTIP – Centru Independent Coregrafic, componentă finală a proiectului E-MOTIONAL incubatoare artistice 2018, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.