Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Drama copiilor din Nepal continua odata cu cel de-al doilea cutremur devastator

0

Numărul victimelor din Nepal creşte ameţitor, în urma celui de-al doilea cutremur de 7.4 grade

Exact când locuitorii din Nepal încercau să îşi reia traiul de zi cu zi, un nou cutremur i-a scos din nou în stradă, singurul loc unde pot dormi fără frica de a fi îngropaţi de vii. Guvernul din Nepal a raportat cel puţin 65 de victime  şi 2.000 de răniţi în urma cutremurului de 7.4 magnitudine ce a lovit Nepalul la doar două săptămâni după ce primul cutremur a luat 8.000 de vieţi.

 Poster nepal 2

32 din cele 75 de districte din Nepal au fost afectate de cutremur şi cel puţin 12 alunecări de teren în şase districte separate împiedică distribuirea ajutoarelor de urgenţă. Dolakha şi Sindhupalchok  sunt cele mai afectate, estimările fiind că 90% din locuinţe sun distruse, iar locuitorii sunt evacuați de elicoptere militare şi transportaţi către Spitalul principal din Katmandu. Până acum, 70 de persoane au fost internate şi sunt aşteptate mult mai multe, temerile principale fiind legate de posibile victime prinse sub dărâmături.

“Ştim de la colegii noştri de la Save the Children International că un avion plin cu 44 de tone de ajutoare de urgenţă a ajuns în Nepal, astfel că organizaţia este pregătită să le distribuie în următoarea perioadă. În câteva săptămâni vor veni şi ploile musonice aşa că trebuie să răspundem cât se poate de urgent la nevoile oamenilor. Salvaţi Copiii România a pornit o campanie de strângere de fonduri pentru cei afectaţi şi facem apel către publicul larg să ne sprijine donând 2 euro prin SMS la 8825”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii.

Save the Children International a ajuns deja la 67.000 oameni în urma primului răspuns de urgenţă, distribuind ajutoare printre care se numără apă, săpun sau echipamente medicale, mii de pături şi prelate, dar  şi înfiinţând clinici medicale mobile pentru a acorda primul-ajutor.

Echipele Salvați Copiii pot aduce ajutoare vitale astfel încât copiii să fie din nou în siguranță. Pentru că acest lucru să fie posibil, avem nevoie de ajutorul tău! Acum este momentul să arătăm că solidaritatea nu ține cont de granițe. Este momentul să arătăm că ne pasă!

Află mai multe despre campanie aici: http://www.salvaticopiii.ro/?id2=0001000300030001

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii

Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Programele organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, Copiii refugiaţi etc. În cei 25 de ani de activitate, peste 1.150.000 au fost implicaţi în campanile şi programele desfăşurate de Organizaţie. Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children Internaţional, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.