Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Două trofee la Festivalul de Film de la Sarajevo pentru Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor

0

Două trofee la Festivalul de Film de la Sarajevo

pentru Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor

Juriul Festivalului de Film de la Sarajevo a decernat joi seară trofeele celei de-a 23-a ediţii. Filmul Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor, difuzat în premieră mondială la festival, a fost distins cu două trofee Heart of Sarajevo: Premiul pentru regie i-a fost înmânat de Michel Franco, președintele juriului, lui Emanuel Pârvu, iar Șerban Pavlu a primit Premiul pentru interpretare masculină.

La festival au fost prezenţi și producătorul Miruna Berescu, Domnica Predoiu (producător executiv), Dan Ștefan Pârlog (montaj) şi actorii Ana Radu, Adrian Titieni, Radu Gabriel și Vlad Corbeanu.

Emanuel Pârvu: „Suntem foarte recunoscători pentru prezența filmului în competiție la Sarajevo în premieră mondială, iar cele două premii sunt premiile întregii echipe.“

Filmul spune povestea lui Doru, un tăietor de lemne rămas văduv, care ştie că în această situaţie va trebui să o ducă înapoi la orfelinat pe Meda, fetiţa pe care a avut-o timp de opt ani în asistenţă.

Șerban Pavlu: „Ceea ce mă șochează este că un film fără buget a ajuns aici. Acum știu că dorința și determinarea te aduc mai sus decât îți propui. Simpla prezență în competiția de la Sarajevo a fost un premiu, dar să câștigăm două trofee este uluitor!“

Pentru al treilea an consecutiv, Institutul Cultural Român de la Viena a fost partenerul acestui eveniment, sprijinind prezenţele româneşti la festival.

Dana Constantinescu, ambasadorul României la Sarajevo: „Am fost bucuroși să îi întâmpinăm aici. Suntem mândri și emoționați, ne-au făcut foarte fericiți. Îi așteptăm să se întoarcă și cu alte producții încărcate de substanță și mesaj.“

Ediţia 2017 a prezentat două producţii cinematografice româneşti în cadrul secţiunilor de competiţie: Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor și Planeta Petrila (regia Andrei Dăscălescu).

  Un număr semnificativ de cineaşti români au fost invitaţi să ia parte la programele dedicate industriei cinematografice: CineLink, Docu Rough Cut Boutique şi Talents Sarajevo.

Institutul Cultural Român de la Viena

Argentinierstr. 39, 1040

Tel.: +431 319 10 81; office@rkiwien.at

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.