Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Doua prezente romanesti in lista de filme nominalizate pentru Premiul LUX

0

Cele zece filme nominalizate pentru PREMIUL LUX 2016 au fost anunţate în cadrul Festivalului Internațional de Film Karlovy Vary

„Sieranevada” (co-producţie România-Franţa, regie: Cristi Puiu) şi „Toni Erdmann” (co-producţie Germania-Austria-România, regie: Maren Ade) se regăsesc în lista celor zece filme nominalizate pentru ediţia 2016 a Premiului LUX, acordat de către Parlamentul European. Cele zece filme constituie una dintre cele mai diverse selecții din întreaga existență a PREMIULUI LUX. Cu ocazia aniversării a zece ani de PREMIU LUX, selecţia oficială arată dorința de a promova o varietate de genuri și nuanțe din toate colțurile Europei.

Sursa: Biroul de Informare al Parlamentului European în România

Lista completă a nominalizărilor include următoarele titluri (în ordine alfabetică):

À PEINE J’OUVRE LES YEUX (AS I OPEN MY EYES) de Leyla Bouzid– Franța, Tunisia, Belgia, Emiratele Arabe Unite
A SYRIAN LOVE STORY de Sean McAllister– Regatul Unit
CARTAS DA GUERRA (LETTERS FROM WAR) de Ivo M Ferreira – Portugalia
KRIGEN (A WAR) de Tobias Lindholm– Danemarca
L’AVENIR (THINGS TO COME) de Mia Hansen-Løve– Franța, Germania
LA PAZZA GIOIA (LIKE CRAZY) de Paolo Virzi– Italia, Franța
MA VIE DE COURGETTE (MY LIFE AS A COURGETTE) de Claude Barras– Elveția, Franța
SIERANEVADA de Cristi Puiu– România, Franța
SUNTAN de Argyris Papadimitropoulos– Grecia, Germania
TONI ERDMANN de Maren Ade– Germania, Austria, România

Aceasta a a fost prezentată de Michaela Šojdrová, vice-președinte al Comisiei de cultură și educație al Parlamentului European; Martina Dlabajová, vice-președinte al Comisiei pentru control bugetar; Julie Ward și Bogdan Wenta din partea Comisiei de cultură și educație, și Doris Pack, coordonator al Premiului LUX, în parteneriat cu Festivalul Internațional de Film Karlovy Vary.

Premiul LUX și Zilele Filmului LUX

Dintre cele zece nominalizări, trei vor rămâne în cursa finală pentru câştigarea Premiului LUX 2016. Cele trei titluri vor fi anunţate la sfârșitul lunii iulie 2016.

camera de filmat

În vederea susţinerii industriei cinematografice europene și pentru a sprijini distribuţia celor mai semnificative producții şi co-producţii dincolo de graniţele lor naționale, Parlamentului European asigură atât subtitrarea celor trei filme rămase în competiţie în toate cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, cât și ecranizarea lor în cele 28 de țări UE, în timpul Zilelor Filmului LUX. În acest mod, Parlamentul European sprijină diversitatea culturală, asigurând disponibilitatea filmelor pentru publicul din întreaga Europă și încurajând dezbateri cu privire la problemele pe care acestea le ridică.

Premiul LUX 2016 va fi acordat pe 23 noiembrie, la Strasbourg. Filmul câștigător va fi, de asemenea, pus la dispoziția persoanelor cu deficiențe de vedere și auz și promovat de Parlamentul European.
Pentru prima dată, în acest an Zilele Filmului LUX vor fi marcate prin cooperarea dintre Birourile de Informare ale Parlamentului European și Birourile Programului „Europa Creativă”, pentru a creşte vizibilitatea și audiența.

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.luxprize.eu.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.