Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

DONEAZĂ pentru FânFest, un festival revoluționar născut la Roșia Montană!

0

FânFest: un festival revoluționar născut la Roșia Montană!

FânFest este cel mai mare festival activist multi-cultural din România care a început din eforturile unei mici comunități de a-și proteja pâmântului, inspirând o generație întreagă.

Sursa: aici.

fan fest please donate

Acum 9 ani, o sămânță a fost plantată la Roșia Montană;
poate o mică scânteie să stârnească o revoluție?

FânFest este cel mai mare festival activist multi-cultural din România. A debutat odată cu lupta împotriva celui mai mare proiect minier aurifer din Europa și s-a transformat în epicentrul celei mai importante mișcări civice și de mediu din România.

Acest micuț sat tradițional din Transilvania a reușit să cucerească, an după an, inimile și imaginatia oamenilor de pretutindeni, atrași la FânFest de muzică, teatru, dans, expoziții, workshopuri și mai ales dornici de a-si exprima solidaritatea față de campania Salvați Rosia Montană.Între 11-17 August, Rosia Montană isi deschide din nou porțile și invită lumea să descopere minunatul patrimoniu existent aici, precum și diversele moduri de dezvoltare sustenabilă ale regiunii, cum ar fi turismul, mesteșugăritul sau agricultura tradițională.

Ce este Roșia Montană?

Această așezare a fost locuită încă din era pre-romană, fiind astfel una dintre cele mai vechi mine atestate din România , dar și cel mai vast depozit de aur continental din Europa. Este una dintre cele șapte “cele mai periclitate” site-uri culturale europene, îndeplinind în aceleasi timp 4 criterii UNESCO de maximă importanță pentru patrimoniul mondial. Dar mai presus de toate, este un sat linistit și pitoresc, cu oameni calzi și primitori, care riscă o nedreptate ireversibilă.

De ce este importantă Roșia Montană?

Începând din anul 2000, Campania Salvați Roșia Montană a reușit prin diverse acțiuni, dezbateri, precum și numeroase victorii în instanțele de judecată, să oprească acest proiect minier ilegal și extrem de controversat. Lucrurile au luat însă o întorsătură periculoasă anul trecut în toamnă, când politicienii corupți ai României au încercat să promulge o lege care să îi acorde firmei canadiene puteri extraordinare, incluzând dreptul de a expropria, de a schimba cursul unor râuri sau de a crea cel mai mare lac de cianură din Europa.Puțini s-au așteptat însă la reacția incredibilă a societății civile în fața acestei initiative, și implicit la masivele proteste de stradă care au urmat. Uniți Salvăm Roșia Montană a răsunat săptămâni de-a rândul pe străzile a numeroaselor orașe din România. Mai mult, această largă mișcare civilă și de mediu, s-a răspândit în scurt timp în toată lumea, de la București la Londra, New York sau Shangai.

Numeroase proiecte artistice au luat naștere odată cu această mișcare, care mai de care mai diverse și inovative, de la pânza colectivă realizată în numeroase orașe din lume la concerte, proiecții de film, expoziții sau lanțul uman format în jurul Parlamentului României, a 4-a clădire ca mărime din lume.

Cine suntem și ce dorim să realizăm?

FânFestF este un festival organizat de către organizația nonguvernamentală Alburnus Maior, cu ajutorul și spijinilor sătenilor din Roșia Montană și a voluntarilor de pretutindeni din România.

 • FF a devenit emblema uneia dintre cele mai explozive și vibrante mișcări de mediu din Europa de est.
 • FF a transformat acestă comunitate mică din Munții Apuseni în destinația nr. 1 pentru iubitorii de artă, cultură, natură, patrimoniu și pentru cei care militează pentru justiție și drepturile omului.
 • FF este dovada vie că alternativele de dezvoltare durabilă pot ajuta o comunitate să se dezvolte în armonie și oamenii săi să prospere.
 • FF a inspirat și continuă să inspire o generație de artiști, academicieni, activiști și oameni din toate colțurile lumii de a lucra împreună pentru a proteja patrimoniul cultural și natural comun.

9 ani de FF

Festivalul este organizat în întregime cu ajutorul voluntarilor. Organizatorii, artiștii, invitații participă pro bono, iar publicul are acces gratuit la toate evenimentele din cadrul festivalului. Cei 9 ani de zile de existență FânFest însumează:

 • Sute de concerte și spectacole de teatru și dans
 • Sute de workshopuri de restaurare
 • Sute de jocuri pentru copii și adulți
 • Sute de proiecții de film, expoziții, seri de poezie
 • Sute de evenimente muzicale cu DJ
 • Sute de dezbateri, prezentări, workshopuri despre creativitate, activism, sustenabilitate și multe altele
 • Mii de plimbări, drumeții și excursii în regiunea Roșiei Montane, una dintre cele mai vechi așezări din România
 • Sute de activități în aer liber de la slack-lining la parașutism

 Până în acest moment, am reușit să strângem fondurile necesare pentru scenă sistemul de sunet și o parte a costurilor de transport ale invitaților noștri. Însă avem nevoie de sprijinul vostru pentru a realiza cea de-a 9-a ediție a festivalului! Donațiile care vor depăși obiectivul nostru vor fi utilizate pentru a acoperi costurile de transport ale artiștilor invitați, al doilea cost ca mărime din cadrul festivalului.

Ce vor asigura donatiile voastre?

 • Cazarea artiștilor și invitaților festivalului €750
 • Mâncarea pentru cei peste 150 de voluntari și invitați €1200
 • Echipamentul de interpretariat simultan €960
 • Costurile de închiriere a corturilor festivalului €1400
 • Alte cheltuieli de infrastructură (generatoare, toalete-eco, dușuri improvizate, gestionarea deșeurilor) €1690
 • Costurile campaniei Indiegogo €440

Împreună, continuăm revoluția!  Vă rugăm donați!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.