„Domestic” de Adrian Sitaru selectat la Festivalul Internaţional de Film Mar del Plata

0

Cel de-al treilea lung metraj al regizorului Adrian Sitaru participă în competiţia internaţională a singurului festival internaţional de film de clasa A din America Latină

După„Pescuit sportiv” (2008) şi „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011), ambele premiate în numeroase festivaluri de film de prestigiu, Adrian Sitaru semnează încă un lung metraj numit „Domestic”. Filmul a fost selectat în cadrul celei de-a 27-a ediţie a Mar del Plata International Film Festival care se desfăşoara în perioada 17-25 noiembrie 2012.

Atât regizorul Adrian Sitaru cât şi actorul principal Adrian Titieni vor fi prezenţi la premiera din cadrul festivalului. Proiecţiile “Domestic” la Mar del Plata sunt programate pentru data de 21 noiembrie, orele 12:00 si 19:00 şi 22 noiembrie, ora 13:00.

În Romania, “Domestic” urmează să fie lansat în primavara anului viitor,  premiera sa fiind stabilită pentru luna martie.

“Domestic” este o comedie despre oameni obişnuiţi şi animalele alături de care îşi trăiesc viața. Un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel trec prin viaţa personajelor principale, influenţându-le evoluţia. „Mi-am dorit un film amuzant despre oameni si animale mai mult sau mai putin domestice, bazat in mare parte pe propriile amintiri. Animalele ne-au influnţat şi ne influenţează viaţa mult mai mult decât bănuim”, declara Adrian Sitaru.

Nume cunoscute dau viaţă personajelor principale din „Domestic”, distribuţia incluzând pe Adrian Titieni, Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora şi Sergiu Costache. Director de imagine este Adrian Silişteanu, scenografia îi aparține lui Cristian Niculescu, iar montajul este semnat de Andrei Gorgan.                           Este o productie 4 Proof Film, in coproductie cu Unafilm, Germania, susținută de Centrul Național al Cinematografiei și realizată cu finanțare din partea MBB, Eurimages si HBO România. 

www.facebook.com/Domestic.TheMovie

Adrian Sitaru este regizor şi scenarist. Cel de-al doilea lungmetraj al său, „Din dragoste cu cele mai bune intenţii”, a primit în 2011 premiul pentru cel mai bun regizor și premiul pentru cel mai bun actor (Bogdan Dumitrache) la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno. Festivalul internaţional de film de la Salonic a acordat, în 2008, două distincții lungmetrajul său de debut, „Pescuit sportiv”: Premiul special al juriului și Premiul pentru cea mai bună actriță (Ioana Flora și Maria Dinulescu, ex-aequo), iar Festivalul Internaţional de Film de la Palm Springs, premiul New Voices, în 2009. Sitaru a câştigat, printre altele, Leopardul de Aur al secţiunii „Leopards of Tomorrow”, la cea de-a 60-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, în vara lui 2007, pentru scurtmetrajul „Valuri” şi premiul DAAD la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin din 2010, pentru „Colivia”.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează