Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Doi sportivi care văd împreună 1%, au urcat pe Vârful Mont Blanc (4810 metri)

0

Alex Benchea și Răzvan Nedu au ajus sus, pe Mont Blanc – 4810 metri

Duminică, 19 iulie a fost înregistrată o premieră pentru România. Doi sportivi cățărători, membrii ai Lotului de Performanță Climb Again și care văd împreună 1%, au cucerit Vârful Mont Blanc – 4810 metri. Cei doi sportivi, alături de antrenor, vor ajunge în România miercuri, în a doua parte a zilei. Vă așteptăm să povestim despre această expediție joi, 23 iulie, la Centrul Climb Again  – Șoseaua Berceni, nr. 8, acolo unde se antrenează Alex și Răzvan.
Separat vă voi trimite și un comunicat de presă, după întoarcerea echipei.
Alex Benchea și Răzvan Nedu au plecat pe 15 iulie spre Chamonix, Franța pentru a se întâlni cu echipa de ghizi montani internaționali coordonată de Cosmin Andron, dar și pentru o zi de aclimatizare. Vineri, 17 iulie a început expediția efectivă, s-au format echipele de ascensiune – Alex Benchea – Clement Naelegen și Răzvan Nedu – Cristina Pogacean, alături de antrenorul Claudiu Miu și cățărătorul Cătălin Grigoriu și a început ascensiunea: sosire la Refugiul Tete Rouse, următorul pas, Refugiul Gouter, de aici, duminică dimineață s-a plecat spre vârf, iar echipa a revenit la Gouter, după 8 ore – 5 ore ascensiunea și 3 ore coborârea.

Echipa expediției ”Un pas mai departe, sus pe Mont Blanc”, a fost formată din: Alex Benchea însoțit de Clement Naegelen – ghid montan internațional, Răzvan Nedu însoțit de Cristina Pogăcean – ghid montan internațional, antrenorul Lotului Național de Paraclimbing, cățărătorul Claudiu Miu și Cătălin Grigoriu, cățărător-fotograf.

”Sunt fericit! Visul meu de a urca Kilimanjaro, Mont Blanc și Elbrus mai are acum, un singur pas. După reușita de duminică, 4810 metri, pot spune că sunt foarte fericit, recunoscător echipei și încrezător. A fost o ascensiune cu multe noutăți pentru mine, dar m-am simțit în perfectă siguranță, iar sufletul meu râdea”, spune Alex Benchea, Alpinistul cu Ochii Albi, cel care în luna decembrie a urcat, alături de ghidul internațional Cosmin Andron, sus, pe Kilimanjaro, într-un proiect Climb Again.

”Am transformat imposibilul în posibil. Eu și Alex, alături de întreaga echipă, am funcționat ca unul singur pentru a depăși imposibilul – ascensiunea a doi sportivi care văd împreună 1%, sus, la 4810 metri. Mulțumesc tuturor membrilor echipei, jos pălăria!”, spune Răzvan Nedu, căpitanul Lotului Național de Paraclimbing, parte din Climb Again.

Foto credit: Cătălin Grigoriu

Despre Climb Again 
Asociația Climb Again este o organizație non-guvernamentală afiliată la Federația Română de Alpinism și Escaladă. Încă din 2014, Climb Again, schimbă fundamental viața copiilor și a tinerilor cu nevoi speciale și îi ajută să se integreze în societate, să își recapete independența și să trăiască pe cont propriu. Climb Again a ajuns la peste 1.750 de beneficiari direcți și peste 5,000 beneficiari indirecți, iar în 2018 a deschis primul centru de terapie prin escaladă din Europa.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.