Doi laureați ai Premiului Nobel vor veni la Cluj: Sir Richard Thimothy Hunt și Harald zur Hausen

0

În cel mai important centru universitar din Transilvania, se va realiza pentru prima oară o conferință științifică internațională organizată de studenți.

Conferința Internațională „Biologia Moleculară: Aspecte Curente și Perspective” este organizată de Organizația Studenților pentru Natură, Cluj-Napoca, în colaborare cu Facultatea de Biologie și Geologie din cadrul Universității Babes-Bolyai. Aceasta se va desfășura în perioada 6-8 Noiembrie 2015 în orașul studențesc Cluj-Napoca și va găzdui doi laureați ai Premiului Nobel în Medicină sau Fiziologie.

Afis

Evenimentul are ca scop crearea de legături între Laureați ai Premiului Nobel în Medicină sau Fiziologie și cadre didactice, cercetători științifici și studenți din România și Europa, din domeniul biologiei moleculare. Cu ajutorul acestei Conferințe Internaționale, se dorește să se genereze o discuție științifică la un nivel înalt, dar totuși accesibilă și studenților.

Doi laureați ai Premiului Nobel vor fi invitați de onoare ai evenimentul: Sir Richard Thimothy Hunt și Harald zur Hausen.
• Primul invitat este biochimist și a primit, împreună cu alți doi cercetători, în 2001, Premiul Nobel în Medicină sau Fiziologie pentru descoperirea proteinelor cheie ce reglează diviziunea celulară.
• Cel de-al doilea laureat invitat este virolog de profesie. Profesorul a primit Premiul Nobel în Medicină pentru descoperirea efectului cancerigen a virusurilor Papilomului uman în anul 2008.

Pe lângă acești doi Keynote speakeri, vor participa și alți 11 speakeri plenari.

Aceștia sunt: Nicole Wellens din Olanda, Radu Silaghi-Dumitrescu de la Universitatea Babeș-Bolyai, Alexandru Irimie – rectorul Univerisității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Patriciu Achimaș și Florian Nicula – cercetători în cadrul Institutului de Oncologie ”Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, Máthé Endre – profesor de la Universtitatea Debrecen, Ungaria, prof. Bhanu Jena de la Universitatea Wayne State, SUA, Prof. Dr.Gheorghe Benga – Profesor Universitar de Biologie Celulară și Moleculară la Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad, Elena Rakosy – profesor Faculatea de Biologie și Geologie (UBB) Cluj-Napoca, Jozef Dulak – din Polonia (Universitatea Jagiellonian), Oscar Vincente – din Spania, Annete Damert – Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj.

Evenimentul va dura trei zile, iar programul va conține sesiuni plenare, discuții, dezbateri și mese rotunde pe diferite teme științifice. Vor participa în medie 700 de persoane dintre care vor fi studenți, profesori, medici și cercetători științifici.

Pentru înscriere sau mai multe detalii puteți accesa link-ul: http://icmb.conference.ubbcluj.ro/ro/

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.