Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Doi jurnaliști din România au fost selectați să participe la Bursa pentru Excelenţă în Jurnalism, ediția 2013

0

Fundaţia ERSTE, Fundaţia Robert Bosch şi Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) au plăcerea de a anunța jurnaliştii admiși la ediţia 2013 a Bursei pentru Excenţă în Jurnalism. Juriul programului a selectat zece jurnaliști cu experiență, din nouă țări din Balcani. Romania este reprezentată de jurnaliștii Elena Stancu –Marie Claire și Vlad Odobescu – Dilema Veche. Ceilalți câștigători din regiune sunt: Dino Jahic – Bosnia şi Herzegovina, Meri Jordanovska – Macedonia, Hana Marku – Kosovo, Marija Milosevic – Serbia, Goran Rizaov – Macedonia, Mirko Rudic – Serbia, Erjona Rusi – Albania și Melisa Skender – Croaţia.

Competiţia din acest an a fost foarte strânsă, cu peste 100 de aplicaţii inscrise și o calitate a proiectelor selectate foarte mare. Cei 10 jurnaliştii vor primi finanţare şi sprijin profesional în vederea cercetării și a redactării unui material pe un subiect de importanță regională și europeană: fiecare participant va primi o bursă în valoare de 2.000 de eurosi indemnizații de călătorie și cercetare de până la 2.000 de euro,  va lua parte la seminarii de dezvoltare profesională și va primi îndrumare pe tot parcursul realizării materialelor. În plus, primele trei articole câștigătoare vor fi premiate in noiembrie 2013 cu burse în valoare de 4.000, 3.000 și respectiv 1.000 de euro. Articolele vor fi publicate atât în engleză, cât și în limbile locale în media regională și internațională.

La ediția de anul trecut a Bursei pentru Excelență în Jurnalism, Sorana Stănescu, jurnalist TVR, a primit marele premiu de 4.000 de euro pentru articolul despre restricțiile de pe piața muncii din Marea Britanie care i-au făcut pe muncitorii români și bulgari tot mai ușor de exploatat.

 

balkan

Programul Bursa pentru Excelenţă în Jurnalism, iniţiat de Fundaţia Robert Bosch şi Fundaţia ERSTE, în parteneriat cu Balkan Investigative Reporting Network, BIRN, îşi propune să ofere sprijin financiar şi profesional pentru a încuraja astfel jurnalismul de calitate, dar şi să contribuie la crearea de reţele de colaborare profesională şi la creşterea interesului pentru subiectele complexe din regiunea balcanică şi Uniunea Europeană.

Pentru a afla mai multe despre jurnaliştii selectaţi în acest an precum şi despre programul de burse vizitaţi: http://fellowship.birn.eu.com.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.