Doi jurnaliști din România au fost selectați să participe la Bursa pentru Excelenţă în Jurnalism, ediția 2013

0

Fundaţia ERSTE, Fundaţia Robert Bosch şi Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) au plăcerea de a anunța jurnaliştii admiși la ediţia 2013 a Bursei pentru Excenţă în Jurnalism. Juriul programului a selectat zece jurnaliști cu experiență, din nouă țări din Balcani. Romania este reprezentată de jurnaliștii Elena Stancu –Marie Claire și Vlad Odobescu – Dilema Veche. Ceilalți câștigători din regiune sunt: Dino Jahic – Bosnia şi Herzegovina, Meri Jordanovska – Macedonia, Hana Marku – Kosovo, Marija Milosevic – Serbia, Goran Rizaov – Macedonia, Mirko Rudic – Serbia, Erjona Rusi – Albania și Melisa Skender – Croaţia.

Competiţia din acest an a fost foarte strânsă, cu peste 100 de aplicaţii inscrise și o calitate a proiectelor selectate foarte mare. Cei 10 jurnaliştii vor primi finanţare şi sprijin profesional în vederea cercetării și a redactării unui material pe un subiect de importanță regională și europeană: fiecare participant va primi o bursă în valoare de 2.000 de eurosi indemnizații de călătorie și cercetare de până la 2.000 de euro,  va lua parte la seminarii de dezvoltare profesională și va primi îndrumare pe tot parcursul realizării materialelor. În plus, primele trei articole câștigătoare vor fi premiate in noiembrie 2013 cu burse în valoare de 4.000, 3.000 și respectiv 1.000 de euro. Articolele vor fi publicate atât în engleză, cât și în limbile locale în media regională și internațională.

La ediția de anul trecut a Bursei pentru Excelență în Jurnalism, Sorana Stănescu, jurnalist TVR, a primit marele premiu de 4.000 de euro pentru articolul despre restricțiile de pe piața muncii din Marea Britanie care i-au făcut pe muncitorii români și bulgari tot mai ușor de exploatat.

 

balkan

Programul Bursa pentru Excelenţă în Jurnalism, iniţiat de Fundaţia Robert Bosch şi Fundaţia ERSTE, în parteneriat cu Balkan Investigative Reporting Network, BIRN, îşi propune să ofere sprijin financiar şi profesional pentru a încuraja astfel jurnalismul de calitate, dar şi să contribuie la crearea de reţele de colaborare profesională şi la creşterea interesului pentru subiectele complexe din regiunea balcanică şi Uniunea Europeană.

Pentru a afla mai multe despre jurnaliştii selectaţi în acest an precum şi despre programul de burse vizitaţi: http://fellowship.birn.eu.com.

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează