Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Doi artiști clujeni merg pe jos la Londra, din dragoste pentru artă

0

Artiștii clujeni Ernő Bartha (sculptor, artist plastic) și Bács Ildikó (regizor) vor porni mâine pe jos înspre Londra, din dragoste pentru artă, dreptate şi libertate. Cu această ocazie, iubitorii artei sunt invitați sâmbătă, 18 iulie, de la ora 9, la Vlaha, în Arkhai Sculpture Park (str. Principală nr.442) la un mic dejun, după care cei doi artiști își vor începe pelerinajul. Ei vor parcurge 2025 km în 100 de zile. În prima zi vor merge 19 km, din Vlaha până în Căpuşu Mare. Cei care susţin cauza lor sunt invitaţi să li se alăture oricând de-a lungul celor 100 de zile.
Pasarea si Zgarie Nori  Victoria Park
Ernő Bartha a reprezentat România la Olimpiada Culturală de la Londra din 2012. În cadrul proiectului, artistul a realizat trei sculpturi de dimensiuni monumentale: „Zgârie Nori“, „Pasărea“ şi „Spirala Timpului“, sculpturi care fac parte din proiectul Nature in the City a artistului. Lucrarea care a câştigat competiţia iniţiată de către Institutul Cultural Român, „Spirala Timpului”, a fost amplasată în Pleasure Gardens, parc care s-a închis imediat după amplasarea lucrării, astfel că lucrarea nu a mai fost vernisată şi nici nu a putut fi văzută de către vizitatori. Lucrarea era concepută special pentru Olimpiadă. Oricine trecea pe sub ea putea auzi înregistrări din momente semnificative ale olimpiadelor antecedente, era ca o reîntoarcere în timp, o retrăire a unor momente emoţionante. Lucrările „Zgârie Nori“ şi „Pasărea“ au fost realizate de artist suplimentar, din bugetul propriu, asigurându-se în felul acesta că impactul va fi şi mai mare. Lucrările au fost amplasate pe lacul Parcului Victoria, dar fără să aibă ataşate tăbliţe cu numele operelor şi al artistului. Azi, lucrările sunt considerate ca fiind parte integrată din Parcul Victoria, dar trecătorii nu ştiu ce reprezintă, cine le-a creat şi cum au ajuns să fie amplasate pe lac.

Pleasure Gardens 7

„Oricare lucrare este parte din inspiraţia divină şi parte din sufletul meu, fiecare lucrare de artă este eternă şi este creată pentru ca fiecare dintre noi să ne bucurăm de ea. Spirala Timpului este azi o lucrare prizonieră într-un parc închis, nimeni nu s-a putut bucura de ea, nici măcar eu”.

Artiștii vor porni în călătoria lor cu fonduri proprii, fără a avea o mașină pentru bagaje sau cazări în hoteluri. Pelerinajul este gândit ca un sacrificiu pentru artă, iar cei doi călători vor accepta susținerea oamenilor și orice fel de ajutor de-a lungul drumului lor.
Site-ul Arkhai Sculpture Park: http://arkhaisculpturepark.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.