Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Documentarul BBC Tony Cragg despre Constantin Brâncuşi la Cinemateca ICR Viena

0

Institutul Cultural Român de la Viena prezintă vineri, 17 februarie, de la ora 18:00, la sediul său, documentarul Tony Cragg despre Constantin Brâncuşi (BBC, 1992), în regia lui Christopher Swayne, produs de cineastul Bruno Wollheim şi de producătorul executiv Keith Alexander.

film still

Filmul îl prezintă pe Tony Cragg, important sculptor britanic, călătorind în România în căutarea spațiului care l-a inspirat pe Constantin Brâncuși în realizarea operelor sale. Călătoria începe la Hobița, satul natal al sculptorului român şi continuă cu cercetarea surselor de inspirație pentru ,,Sărutul, ,,Mademoiselle Pogány III, ,,Prometheus şi ,,Coloana infinitului“, opere de referință în sculptura modernă. Filmul prezintă şi asemănările dintre sculpturile lui Brâncuși și ale lui Auguste Rodin, mentorul său.

Documentarul este realizat de BBC – British Broadcasting Corporation şi face parte din programul „Artist`s journey“, în care artişti contemporani cercetează operele şi vieţile unor artişti consacraţi din trecut. Tony Cragg despre Constantin Brâncuşi a fost prezentat în septembrie 2016 în cadrul festivalului de film despre artă din Bucureşti — Bucharest Art Film Festival 2016, a cărui primă ediţie a fost dedicată lui Constantin Brâncuşi.

Tony Cragg este renumit pentru sculpturile realizate prin utilizarea obiectelor neconvenţionale. Pe lângă materiale precum lemn, oţel inoxidabil şi piatră, acesta foloseşte şi plastic, fibră de sticlă şi kevlár. Este câștigător al Premiului Turner (1988) şi al titlului de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic (2002).

Evenimentul de la sediul ICR Viena este organizat în contextul aniversării în data de 19 februarie a 141 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, respectiv a comemorării a 60 de ani de la moartea sculptorului.

Filmul este în limba engleză cu subtitrare în limba română.

Proiecţia filmului este realizată cu sprijinul Asociaţiei Docuart.

Institutul Cultural Român de la Viena

Argentinierstr. 39, 1040

Tel.: +431 319 10 81;

office@rkiwien.at

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

 

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.