Discovery dedica 7 filme de scurtmetraj eroilor romani!

0

Începând din 27 septembrie 2010, canalul Discovery dedică 7 filme de scurtmetraj unor eroi români ai zilelor noastre. Un scufundător, un călător, un constructor de motociclete, un medic stomatolog, un creator de aeromodele un căţărător, un maratonist.

Aceştia sunt eroii filmelor Discovery! Aceşti oameni au ales activităţi pe care le fac din pasiune, activităţi care au impact social pozitiv în domeniile lor de activitate. Pentru fiecare erou Discovery produce un film de 3 minute în care personajul respectiv îşi exprimă crezul.

Cu foarte puţini bani, aceşti oameni au reuşit totuşi să-şi ducă hobby-urile la nivel de profesie şi chiar mai departe, pasiunea ajungând pentru unii dintre ei chiar un stil de viaţă„, scrie romanialibera despre eroii aleşi de Discovery.

Dentistul din junglă

Roland Hermann, de pildă, din Mediaş este de profesie stomatolog. Până aici, nimic interesant.  Numai că, după ce a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în 2003,  bărbatul, acum în vârstă de 32 de ani, a decis să-şi exercite meseria în mijlocul celor mai săraci oameni din ţări ca Nepal, Ciad, Rwanda sau Brazilia. Pentru că acei oameni nu-şi puteau permite un stomatolog, românul a venit cu instrumente medicale şi cu medicamente pe care le cumpărase cu banii lui pentru a îngriji dantura populaţiei defavorizate din acele ţări aflate la capătul pământului. Şi pentru a fi medic în junglă (asta e deja o aventură în sine) Roland Hermann şi-a mai însuşit câteva tehnici, ca să poată ajunge mai uşor la „serviciu”:  paraşutism, rafting, alpinism şi parapantă.

Citeşte articolul complet pe RomaniaLibera.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează