Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Discovery dedica 7 filme de scurtmetraj eroilor romani!

0

Începând din 27 septembrie 2010, canalul Discovery dedică 7 filme de scurtmetraj unor eroi români ai zilelor noastre. Un scufundător, un călător, un constructor de motociclete, un medic stomatolog, un creator de aeromodele un căţărător, un maratonist.

Aceştia sunt eroii filmelor Discovery! Aceşti oameni au ales activităţi pe care le fac din pasiune, activităţi care au impact social pozitiv în domeniile lor de activitate. Pentru fiecare erou Discovery produce un film de 3 minute în care personajul respectiv îşi exprimă crezul.

Cu foarte puţini bani, aceşti oameni au reuşit totuşi să-şi ducă hobby-urile la nivel de profesie şi chiar mai departe, pasiunea ajungând pentru unii dintre ei chiar un stil de viaţă„, scrie romanialibera despre eroii aleşi de Discovery.

Dentistul din junglă

Roland Hermann, de pildă, din Mediaş este de profesie stomatolog. Până aici, nimic interesant.  Numai că, după ce a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în 2003,  bărbatul, acum în vârstă de 32 de ani, a decis să-şi exercite meseria în mijlocul celor mai săraci oameni din ţări ca Nepal, Ciad, Rwanda sau Brazilia. Pentru că acei oameni nu-şi puteau permite un stomatolog, românul a venit cu instrumente medicale şi cu medicamente pe care le cumpărase cu banii lui pentru a îngriji dantura populaţiei defavorizate din acele ţări aflate la capătul pământului. Şi pentru a fi medic în junglă (asta e deja o aventură în sine) Roland Hermann şi-a mai însuşit câteva tehnici, ca să poată ajunge mai uşor la „serviciu”:  paraşutism, rafting, alpinism şi parapantă.

Citeşte articolul complet pe RomaniaLibera.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.