Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Discovery celebrează Ziua Mondială a Oceanelor cu trei documentare speciale noi

0

Între 6 și 8 iunie, telespectatorii vor fi martorii eforturilor dedicate protejării oceanului planetar și a luptei duse împotriva consumului și poluării cu plastic.

București, 4 iunie 2020 – Pentru a marca Ziua Mondială a Oceanelor (8 iunie), Discovery transmite o serie specială de documentare prin care telespectatorii vor face scufundări în cele mai adânci și deosebite puncte ale oceanelor lumii și vor afla detalii neștiute despre importanța conservării acestor ecosisteme valoroase.

Astfel, între 6 și 8 iunie, fanii vor putea urmări noi povești captivante despre lumea misterioasă a adâncurilor, dar și eforturile depuse de activiști pentru protejarea apelor și a mediului înconjurător. Pe parcursul weekend-ului dedicat Zilei Oceanului Planetar, Discovery Channel transmite povestea fascinantă a celebrului căpitan Watson, protagonistul seriei emblematice Războiul balenelor și alte două documentare speciale – Planeta Plasticului – care analizează daunele aduse mediului și abuzurile asupra drepturilor omului care apar pe parcursul ciclului de viață a plasticului sau Oceanele și giganții lor, care urmărește să deslușească misterul creat în jurul balenelor cașalot.

Înainte de Ziua Mondială a Oceanelor, Discovery Channel va transmite și documentarul Planeta Plasticului, care oferă o privire de ansamblu asupra crizei poluării generate de utilizarea plasticului și efectul pe care îl are asupra sănătății planetei și a oamenilor care o populează. Urmărind situația de pe trei continente, documentarul ilustrează catastrofele pe care omenirea trebuie să le înfrunte: câmpuri pline de gunoi, adevărați munți de deșeuri; râuri și mări înfundate cu deșeuri; cerul sufocat cu emisiile dăunătoare provenite din producția și prelucrarea plasticului.

De-a lungul documentarului, telespectatorii pot urmări interviuri cu experți și activiști din prima linie a luptei, dezvăluind consecințele dezastruoase ale cantității uriașe de plastic ce afectează din ce în ce mai mult bunăstarea planetei și a rezidenților săi. Premiera are loc duminică, 7 iunie, începând cu ora 21:00.

Căpitanul Paul Watson a fondat Sea Shepherd în 1977, contribuind la procesul de eradicare a vânătorii de balene, braconajului, comerțului cu aripioarele de rechin, distrugerea habitatului și presupusele abateri de la legile oceanelor. Timp de câțiva ani, voluntarii lui Watson au derulat, în fiecare iarnă, o campanie de căutare și oprire a navelor japoneze care vânează balene în numele științei.

Războiul balenelor: Povestea căpitanului Watson are premiera sâmbătă, 6 iunie, ora 21:00 și urmărește povestea căpitanul Paul Watson, fondatorul Sea Shepherd, care navighează prin toată lumea, cu misiunea de a proteja oceanele și viața marină, pentru care e gata să-și riște chiar și viața.

Timp de zeci de ani, oamenii de știință și pasionații de istorie naturală au încercat să surprindă imagini cu balenele cașalot, cei mai mari prădători din lume. Aceștia trăiesc în cele mai adânci și întunecate puncte ale oceanelor, fiind aproape imposibil de ajuns la ei. În pofida multor încercări, cașaloții sunt încă un mister total pentru noi, nu știm cum se împerechează sau cum călătoresc. Însă documentarul Oceanele și giganții lor prezintă povestea oamenilor de știință care au descoperit, prin dovezi video și decodarea unor înregistrări ale sunetelor transmise de balene, cum vânează acestea. Acesta poate fi urmărit duminică, 7 iunie, ora 23:00.

Documentarele pot fi urmărite și în reluare, chiar pe 8 iunie, de Ziua Mondială a Oceanelor. Războiul balenelor: Povestea căpitanului Watson va rula începând cu ora 00:00, urmat de Planeta Plasticului, de la 01:00.

Program redifuzări:

  • Războiul balenelor: Povestea căpitanului Watson – 11 iunie, ora 20:00 și 13 iunie, ora 10:40

  • Planeta Plasticului – 18 iunie, ora 20:00 și 20 iunie, ora 10:40

  • Oceanele și giganții lor – 25 iunie, ora 20:00 și 27 iunie, ora 10:40

Despre Discovery:

Discovery, Inc. (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) este lider mondial în divertismentul inspirat din realitate, furnizând conținut care inspiră, informează și delectează o audiență de fani pasionați din întreaga lume. Cu peste 8.000 de ore de conținut original anual, disponibil în 220 de teritorii și 50 de limbi, Discovery este liderul unor genuri TV îndrăgite în întreaga lume, puse la dispoziția fanilor pe toate ecranele: de la portofoliul de aplicații GO și Discovery Kids Play, servicii de streaming pentru consumatori, cum ar fi Eurosport Player și Motor Trend OnDemand, și până la conținutul digital al grupului Nine Media. Portofoliul de branduri premium al companiei cuprinde Discovery Channel, HGTV, Food Network, TLC, Investigation Discovery, Travel Channel, Turbo / Velocity, Animal Planet, Science Channel, precum și OWN: Oprah Winfrey Network în S.U.A., Discovery Kids în America Latină și Eurosport, principalul furnizor de conținut sport premium, relevant la nivel local, și gazdă a Jocurilor Olimpice în Europa. Mai multe informații sunt disponibile pe www.corporate.discovery.com și pe platformele sociale @DiscoveryInc.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.