Dirijorul Tiberiu Soare și soprana Valentina Nafornița pornesc “Pe urmele lui George Enescu”

0

Dirijorul Tiberiu Soare și soprana Valentina Nafornița – o stea în devenire a operei internaționale – pornesc “Pe urmele lui George Enescu”, la ultima Duminică Muzicală înainte de începerea Festivalului Enescu, pe 23 august

Începe numărătoarea inversă! Dirijorul Tiberiu Soare și soprana Valentina Nafornița – o stea în devenire a operei internaționale – pornesc “Pe urmele lui George Enescu”, la ultima Duminică Muzicală înainte de începerea Festivalului Enescu, pe 23 august

Dirijorul Tiberiu Soare, soprana Valentina Nafornița (live prin Skype de la Viena), dirijorul Kristian Järvi (înregistrare prin Skype), dar și Mihaela Oproiu, manager de proiect la Asociația Cultour pornesc “Pe urmele lui George Enescu” duminică, 23 august, de la ora 11, în cadrul ultimei ediții a Duminicilor Muzicale ale Festivalului Enescu la Librăria Humanitas Cișmigiu. La finalul întâlnirii, participanții sunt invitați să pornescă în Turul Enescu (Palatul Regal, Ateneul Român, Academia Română și Muzeul George Enescu) din cadrul Bucureștiului Creativ. Intrarea este liberă, iar turul gratuit.

News-Duminicile-muzicale-23-august
Cu exact o săptămână înaintea începerii ediției 2015 a Festivalului Internațional George Enescu (30 august-20 septembrie), Dirijorul Tiberiu Soare, soprana Valentina Nafornița (live prin Skype de la Viena), dirijorul Kristian Järvi (înregistrare prin Skype), dar și Mihaela Oproiu, manager de proiect la Asociația Cultour pornesc “Pe urmele lui George Enescu” duminică, 23 august, de la ora 11, în cadrul ultimei ediții a Duminicilor Muzicale ale Festivalului Enescu.
Moderatorul întâlnirii este Oana Marinescu, director de comunicare al Festivalului George Enescu. Vor susține microrecitaluri Mălina Ciobanu (vioară) și Mircea Dumitrescu (vioară), bursieri în cadrul programului Tinere Talente 2015 al Fundației Principesa Margareta a României.
La finalul întâlnirii, publicul este invitat să pornescă în Turul Enescu (Palatul Regal, Ateneul Român, Academia Română și Muzeul George Enescu) din cadrul Bucureștiului Creativ.
Intrarea la eveniment este liberă, iar turul este gratuit.

Tiberiu Soare Tiberiu Soare este unul dintre cei mai aclamați dirijori contemporan al generației de muzicieni tineri ai României – s-a născut în anul 1977. Un muzician strălucitor, carismatic și deschis – adoră, în egală măsură muzica clasică, dar și compozițiile celor de la Pink Floyd –, Tiberiu Soare a obţinut la vârsta de numai 26 de ani, Premiul Criticii Muzicale pentru proiectul “Traviata – 150 de ani”.
Soprana Valentina Nafornița, considerată o stea în devenire a operei internaționale a studiat la București și este parte aprestigiosului ansamblu al Operei de Stat din Viena. Va urca pe scena Festivalului Enescu pe 16 septembrie, alături de celebra Orchestră a Filarmonicii din Viena și va interpreta inclusiv o lucrare de George Enescu, 7 lieduri pe versuri de Clément Marot op. 15.
Dirijorul Kristjan Järvi este renumit în întreaga lume pentru programele sale inventive, pentru colaborările curajoase şi pentru repertoriul transcultural şi care depăşeşte separările clasice dintre genuri. Un antreprenor din fire şi un educator şi filantrop plin de pasiune, Järvi conduce atât cea mai veche Orchestră Radio din Europa şi cea mai nouă Orchestră de Tineret. Sub bagheta lui Kristjan Järvi se va deschide Festivalul Enescu 2015, pe 30 august, cu Rapsodia Nr.1 de George Enescu interpretată de Orchestra Română de Tineret. Solista serii va fi o violonistă-vedetă: Sarah Chang.

Colecție de cărți dedicate muzicienilor din Festivalul Ensecu în Libăriile Humanitas și la standurile din sălile de concert
„Pentru mine muzica nu e o profesie, ci modul meu de viață”, spune dirijorul Daniel Barenboim în O viață în slujba muzicii, un nou volum autobiografic care va apărea în colecția Memorii/Jurnale a editurii Humanitas și pe care îl puteți găsi la standurile librăriilor Humanitas de la Sala Palatului și Ateneu pe durata Festivalului George Enescu. O altă nouă apariție din aceeași colecție, cartea lui Klaus Lang, Celibidache și Furtwängler. Marele conflict postbelic de la Filarmonica din Berlin, e construită în jurul corespondenţei Celibidache– Furtwängler şi a altor documente, multe dintre ele inedite, iar dincolo de interesul stârnit de complicaţiile care au apărut în vieţile unor mari muzicieni – şi Karajan e un personaj important în această poveste –, este o excepţională mărturie privind psihologia dirijorilor, a artiştilor în genere. Marius Constantinescu, a strâns într-un nou volum, care se va lansa pe 7 septembrie, întâlnirile sale cu personalități care au participat la edițiile anterioare ale festivalului. În Press Pass. Interviuri și însemnări de jurnal de la Festivalul Internațional „George Enescu” (edițiile 2011 și 2013) pot fi citite interviuri, portrete şi pagini de jurnal cu Antonio Pappano, Violeta Urmana, Daniele Gatti, Hélène Grimaud, Jordi Savall, Maxim Vengerov, Lawrence Foster, Vadim Repin, Katia şi Marielle Labèque, Pinchas Zukerman şi mulţi alţii.

Informații suplimentare pentru presă despre Festival
Ana-Maria Onisei, anamaria.onisei@omavision.ro, 0752.220.420

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează