Director al Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile devine membru în Consiliul Experților în Dreptul ONG (Consiliul Europei)

0

Simona Constantinescu, Director de dezvoltare și advocacy la Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, va servi în perioada 2018-2021 ca membru al Consiliului Experților în Dreptul ONG. Acesta este parte a Conferinței organizațiilor internaționale neguvernamentale, cel de-al patrulea pilon al Consiliului Europei. Astfel, Simona Constantinescu își va extinde mandatul din FDSC și la nivel european, acela de a asigura un cadru propice de dezvoltare a societății civile, previzibil, deschis și pluralist.

Consiliul Experților în Dreptul ONG (Expert Council on NGO Law) contribuie la construcția unui mediu de operare încurajator pentru societatea civilă. De asemenea, vizează dezvoltarea societății civile ca actor responsabil în promovarea politicilor și practicilor civice, pe teritoriul întregii Europe. Mai specific, consiliul analizează legislația care afectează sectorul neguvernamental și implementarea ei, țintind armonizarea acestei legislații cu standardele și bunele practici din domeniu. Consiliul are 16 membri, cu toții reprezentând organizații prestigioase din Europa, prezentarea acestora regăsindu-se AICI.

Consiliul Experților în Dreptul ONG este parte a Conferinței organizațiilor internaționale neguvernamentale (CoE INGO Conference), care funcționează în dialog permanent cu celelalte trei instituții ale Consiliului Europei: Comitetul de Miniștri, Adunarea Parlamentară și Congresul Autorităților Locale și Regionale. Această conferință funcționează pentru a se asigura că vocea ONG-urilor este auzită în Consiliul Europei. CoE INGO Conference este alcătuită din peste 300 de organizații internaționale cu rol de observator la Consiliul Europei, care se reunesc în adunări generale, de două ori pe an.

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informații, accesați www.fdsc.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.