Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Din 2003, 11 milioane de copii au fost ajutaţi

0

IKEA mulțumește clienţilor şi angajaţilor companiei! Din 2003, 11 milioane de copii au fost ajutaţi.

Felicitări! Pentru că v-ați implicat în Campania Jucăriilor de Pluș, ați devenit oficial super-eroi! Noi, Regele GULLGOSSE, Prințesa KLARA, Zâna SÅNGTRAST, Lupul LUFSIG și Elful KRULLIG dorim să vă mulțumim pentru ajutorul acordat în Campania Jucăriilor de Pluș. Datorită vouă, mai mulți copii vor avea acces la educație.

Anul acesta ați cumpărat mai multe jucării și ne-ați făcut mândri de rezultatele obținute. Ați dovedit că super-puterea de a schimba viitorul copiilor fără posibilități există în fiecare dintre noi!

jucarii ikeaClienții Magazinului IKEA din Zona Comercială Băneasa au luat acasă 49.226 de jucării de pluș – între care și 1.297 cărți de povești, pe durata Campaniei Jucăriilor de Pluș de anul acesta. Pentru fiecare jucărie de pluș sau carte de povești cumpărate între 3 noiembrie 2013 și 4 ianuarie 2014, IKEA Foundation a donat câte 1 euro pentru proiecte educaționale realizate de UNICEF și Salvați Copiii.

Anul acesta, magazinul din București a urcat o poziție în clasamentul global realizat pe baza mediei vânzărilor per magazin, situându-se pe locul 4 în lume (după Rusia – media 84.710, Thailanda – media 67.212 și Irlanda – media 60.883). În topul magazinelor cu cele mai mari vânzări de jucării de pluș, magazinul din București a ocupat poziția 28 din 340.

La nivel global, de la începutul campaniei, în 2003, IKEA Foundation a donat 67 de milioane de euro care au contribuit la îmbunătățirea oportunităților de educație pentru 11 milioane de copii din 46 de țări. Donațiile au fost folosite de către UNICEF și Salvați Copiii pentru formarea profesorilor, pentru îmbunătățirea metodelor de predare și a sistemelor de protecție a copilului, pentru furnizarea de materiale educaționale și creșterea ratei de școlarizare.

În 2013, s-au strâns peste 10,1 milioane de euro în întreaga lume, iar cu ajutorul donațiilor, IKEA Foundation va sprijini 19 proiecte UNICEF și Salvați Copiii în 18 țări. Fondurile donate către UNICEF vor finanța inițiativele „Școli pentru Africa” în opt țări și „Şcoli pentru Asia” în China. Fondurile donate către Salvați Copiii vor sprijini educația pentru copiii din grupurile marginalizate din Asia și Europa de Est.

Clienții din România au avut șansa să se implice și în inițiativa “Donează de două ori”, care presupune donarea jucăriilor de pluș și a cărților pentru copii cumpărate din magazinul IKEA. Acestea au fost direcționate către programele locale de caritate. Astfel, peste 950 de jucării au fost donate către Salvați Copiii România.

„Prin intermediul programului Șanse egale pentru toți copiii într-o societate fără discriminare, inițiat de Salvați Copiii și implementat cu ajutorul IKEA Foundation, am reușit să le oferim șansa pentru un viitor mai bun copiilor din mai multe zone ale țării. Salvați Copiii România le mulțumește clienților și angajaților magazinului IKEA pentru implicarea în campania Jucăriilor de Pluș.

Cu fondurile obținute, vom continua programele educaționale pentru copiii din mediile defavorizate, educația și consilierea parentală și cea pentru copiii victime ale unei forme de violență sau abuz.”, declară Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Salvați Copiii România.

„Educația este cheia care deschide calea către un viitor mai bun pentru fiecare copil, în special pentru cei vulnerabili și izolați. UNICEF este recunoscător pentru parteneriatul puternic pe care l-a stabilit cu IKEA Foundation și dorește să mulțumească tuturor clienților și angajaților IKEA, întrucât scopul muncii noastre este să le oferim copiilor educația de calitate pe care o merită,” afirmă Anthony Lake, președinte executiv UNICEF.

„Anul acesta marcăm cea de-a 20-a aniversare a colaborării noastre strategice cu IKEA Foundation. De asemenea, acesta este cel de-al 8-lea an consecutiv în care Salvați Copiii participă la Campania Jucăriilor de Pluș pentru Educație. Prin intermediul angajamentului luat de IKEA Foundation pentru a ajuta copiii vulnerabili să aibă acces la educație de calitate, copiii din grupurile minoritare și copiii cu dizabilități, precum și familiile și comunitățile din care aceștia fac parte, toți beneficiază de programele campaniei pentru un viitor mai bun și mai luminos,” a declarat Elisabeth Dahlin, Secretar General pentru Salvați Copiii și colaborarea cu IKEA Foundation.

Despre IKEA România

IKEA este o companie cu origini suedeze, fondată în 1943 de Ingvar Kamprad. Viziunea IKEA este aceea de „a crea o viaţă mai bună de zi cu zi pentru cei mai mulţi oameni” prin oferirea unei game largi de produse funcţionale, de design şi calitate la preţuri mici, astfel încât cei mai mulţi oameni să şi le poată permite. Compania IKEA deţine 345 de magazine în 42 de ţări sau teritorii, dintre care 42 de magazine sunt francize deţinute de alte companii decât IKEA Group. Magazinele din IKEA Group au fost vizitate anul trecut de 775 milioane de oameni.

Magazinul IKEA din România a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010 a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea IKEA România a devenit parte din IKEA Group (detalii pe www.IKEA.ro).

Despre IKEA Foundation

IKEA Foundation îşi propune să îmbunătăţească oportunităţile pentru copii şi tineri din ţările în curs de dezvoltare finanţând programe pe termen lung, care  creează o schimbare substanţială şi de durată. IKEA Foundation colaborează cu parteneri strategici cu abordări inovatoare pentru a obţine rezultate pe scară largă în patru domenii fundamentale ale vieţii unui copil: un loc pe care să-l numească acasă, un început sănătos în viaţă, o educaţie de calitate şi un venit constant în familie. Se estimează că 100 de milioane de copii vor beneficia de programele finanţate până în 2005.

Mai multe detalii la: www.IKEAfoundation.org, www.facebook.com/IKEAFoundation

Despre SALVAŢI COPIII

Save the Children este organizaţia independentă mondială pentru copii, care susţine programe şi îmbunătăţeşte viaţa copiilor în peste 120 de ţări din întreaga lume. Susţinând o lume în care fiecare copil are dreptul la supravieţurire, protecţie, dezvoltare şi participare, misiunea Salvaţi Copiii este de a inspira progrese în modul în care copiii sunt trataţi şi de a realiza o schimbare imediată şi de durată în viaţa acestora.

Mai multe detalii despre programele Salvaţi Copiii România la: www.salvaticopiii.ro şi www.facebook.com/SalvatiCopiiiRomania.

Despre UNICEF

UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF lucrează  împreună cu Guvernul, Parlamentul, autorităţi locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naţionali şi internaţionali şi cu mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate şi la şcoală, pentru protejarea adolescenţilor şi monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecţie socială şi pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţiilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

Mai multe detalii la: www.unicef.org, www.unicef.ro și www.facebook.com/unicefromania

Datorită donației din acest an, IKEA Foundation va sprijini 19 proiecte ale organizațiilor UNICEF și Salvați Copiii din 18 țări. Fondurile donate către UNICEF vor finanța iniţiativele „Școli pentru Africa” în opt țări (Angola, Etiopia, Madagascar, Malawi, Mozambic, Rwanda, Sierra Leone și Africa de Sud) și un proiect parte din inițiativa „Şcoli pentru Asia” în China. Fondurile donate către Salvați Copiii vor sprijini educația pentru copiii din grupurile cele mai marginalizate (minorități și copii cu dizabilități) din Asia (Bangladesh, Cambodgia, China, Indonezia, Myanmar, Filipine și Vietnam) și Europa de Est (Lituania, România și Kosovo).

 

Donațiile vor ajuta organizațiile UNICEF și Salvați Copiii să pentru formarea profesorilor în ceea ce privește metodele de predare, îmbunătățirea sistemelor de protecție a copilului, furnizarea de materiale educaționale și creșterea ratei de frecvență la școală.

Mozambic:
În Mozambic, cu ajutorul fondurilor IKEA Foundation obținute prin Campania Jucăriilor de Pluș, 55.000 de copii din 88 de școli au beneficiat de cele cinci componente ale sistemului Școli mai bune pentru copii: educație; protecție; apă; igienizare; sănătate și mobilizare socială. Copiii din aceste școli au beneficiat de educație fizică și au fost educați în ceea ce privește problema HIV, problemele de gen și prevenirea violenței și abuzurilor).

Africa de Sud:
În Africa de Sud, cu sprijinul IKEA Foundation, UNICEF a susținut implementarea programului Safe and Caring Child-Friendly Schools (SCCFS) în 198 de școli care nu beneficiază de programe guvernamentale. Acest program a ajutat 151.000 de copii și 3.400 de profesori. Mai mult, susținerea din partea IKEA Foundation a ajutat peste 2.500 de școli să implementeze programe sportive la care să participe inclusiv copiii cu dizabilități.

Etiopia:
În Etiopia, finanțarea din partea Campaniei Jucăriilor de Pluș pentru educație a contribuit la creșterea ratei de înscrieri a copiilor în clasa 1 primară până la 92%. Această rată de înscrieri a copiilor preșcolari la școală a avut o creștere semnificativă de 15.9%. Într-un an, a crescut de la 1 din 20 de copii la 1 din 5 copii înscriși la grădiniță. O tendință care ne bucură!

România:
Cu ajutorul IKEA Foundation, Salvați Copiii desfășoară un proiect în România, prin care încearcă să reducă discriminarea împotriva a două din cele mai vulnerabile grupuri de copii: copiii rromi și copiii cu probleme de sănătate mintală. Servicii educaționale și de sănătate vor fi dezvoltate în beneficiul direct al copiilor vulnerabili și al familiilor acestora. În jur de 18.000 de copii vor fi educați să înlăture discriminarea și stigmatizarea.

Indonezia:
În Indonezia, mulți copii cu dizabilități nu reușesc să-și exercite drepturile. Datorită sprijinului din partea IKEA Foundation, Salvați Copiii va mobiliza comunitățile si guvernul pentru a ajuta acești copii să aibă parte de o viață mai bună. Astfel, prin această inițiativă, familiile vor avea posibilitatea de a avea grijă de copiii lor cu dizabilități, iar aceștia vor avea șansa să beneficieze de o educație de calitate.

Bangladesh:
În Bangladesh, există aproximativ 7 milioane de copii cu dizabilități, extrem de vulnerabili la violență și exploatare. Datorită IKEA Foundation, organizația Salvați Copiii reușește să asigure pentru 4.400 de băieți și fete o mai bună protecție, asigurând în același timp o bunăstare fizică și mentală. Proiectul este susținut de îngrijitorii copiilor, comunitățile, autoritățile școlare și chiar de către copiii cu dizabilități.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.