Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

DHL Carpathian Marathon, o experiență de top în inima munților Carpaţi

0
 • DHL Carpathian Marathon va avea loc pe 16 iunie 2018

 • Startul competiției se va da, în acest an, la Cheile Grădiștei – Fundata, în județul Brașov

 • Evenimentul caritabil de alergare susţine, pentru al patrulea an consecutiv, Comitetul Național Paralimpic

 • Ediția cu numărul nouă vine cu multe noutăți: o locație nouă, trasee inedite și experiențe montane provocatoare.

Bucureşti, 28 martie: În acest an, cea de-a IX-a ediție a DHL Carpathian Marathon va avea loc pe 16 iunie, într-un cadru nou și cu trasee spectaculoase, acestea fiind realizate în inima uneia dintre ultimele regiuni sălbatice din Europa, munții Carpați.

După succesul ediției precedente, cu 1.500 de participanți prezenți la start, cu ambasadori de renume, campioni și persoane publice, și aproape 15.000 de euro strânși din taxele de înscriere, donați sportivilor paralimpici români, ediția din acest an vine cu noi provocări și ridică ștacheta competiției!

Cheile Grădiștei – Fundata este noua locație, stațiunea având multiple facilități și standarde de nivel olimpic, unde se vor alinia la start toți pasionații de alergare, atât experimentați, cât și începători, care își doresc să ia parte la această cursă montană de top din România.

Ne bucurăm că DHL Carpathian Marathon a devenit un eveniment de notorietate pentru iubitorii de alergare montană și nu numai. Mai entuziaști ca niciodată, anunțăm startul celei de-a noua ediții a acestui eveniment, care vine cu foarte multe noutăți! Dăm valoare cursei profitând de o nouă locație spectaculoasă și de trasee pe cărări de munte, pentru ca alergătorii să se bucure cu adevărat de o experiență inedită! Din 2005 încoace, am reușit să creăm o tradiție și, ceea ce e și mai important, e că, de la an la an, tot mai mulți alergători participă la acest eveniment. Valoarea adăugată a acestei competiții constă în componenta caritabilă, taxa de participare fiind donată cauzei pe care o susținem. Continuăm să contribuim la performanță prin sport, la a încuraja cat mai mulți tineri să îmbrățișeze alergarea, să aibă acces la un eveniment în mijlocul naturii, să se dezvolte și să contribuie la extinderea acestor competiții, și abia așteptăm să ne vedem la linia de start, pe 16 iunie!”, a declarat Daniel Kearvell, Managing Director al DHL Express România.

Ediția a IX-a a evenimentului DHL Carpathian Marathon susține, pentru al patrulea an consecutiv, Comitetul Național Paralimpic, care și-a propus, anul acesta, identificarea noilor talente și pregătirea sportivilor pentru a reprezenta cu succes România la Jocurile Paralimpice din Japonia, din 2020. Cei care se vor înscrie vor contribui direct la această cauză, toate fondurile strânse din taxele de participare fiind donate în această direcție. Fiecare iubitor de mișcare devine, astfel, un susținător al sportivilor paralimpici români, participarea fiind cu mult mai importantă decât performanța în sine.

Sunt deja patru ani de când ne bucurăm de întreaga susținere oferită de DHL, prin donațiile pe care le primim în urma taxelor de participare la DHL Carpathian Marathon. Am putut, astfel, să reprezentăm cu succes România la Jocurile Paralimpice din 2016, la cele de iarnă de la Pyeongchang (Coreea de Sud), și să ne pregătim sportivii pentru următoarea provocare, Jocurile Paralimpice de la Tokyo, din 2020. Avem și continuăm să atragem mulți tineri sportivi care promit mult, care ajung să facă performanță prin activitatea desfășurată și cărora, prin intermediul susținerii din partea DHL, vom reuși să le oferim condiții optime pentru a-și îndeplini visurile. În 2018, avem sportivi care vor reprezenta România la trei Campionate Europene și la patru Campionate Mondiale, plus o echipă completă de sportive la Women’s World Games. Îi mulțumim echipei DHL Carpathian Marathon pentru parteneriat, pentru susținerea necondiționată și pentru întreaga încredere pe care ne-o acordă nouă și sportivilor noștri!”, a declarat Sally Wood-Lamont, preşedintele Comitetului Național Paralimpic.

”Descoperă noi orizonturi. Dă valoare cursei tale!” este mesajul prin care DHL Carpathian Marathon îi invită pe toți pasionații de alergare să ia parte la o aventură montană cu totul specială, care traversează parcuri naturale și regiuni sălbatice unice în Europa, multe dintre trasee nefiind încă explorate de sportivi.

Pe 27 martie am dat startul înscrierilor pentru cea de-a IX-a ediție, pe pagina oficială www.maratondhl.ro. Toți alergătorii, amatori și profesioniști, sunt invitați să participe fie individual, fie în echipă, alături de colegi sau prieteni.

Până pe 6 aprilie, participanții beneficiază de un preț special, taxa fiind de 70 lei / participant pentru persoane fizice și 80 de lei / participant pentru companii. După această dată, prețurile vor crește progresiv:

 • 7 aprilie – 20 aprilie: 90 lei / participant pentru persoane fizice și 110 lei / persoană pentru companii;
 • 21 aprilie – 30 mai: 110 lei / participant pentru persoane fizice și 125 lei / persoană pentru companii;
 • 31 mai – 14 iunie: 125 lei / participant pentru persoane fizice și 150 lei / persoană pentru companii;
 • Pentru participanții care sunt persoane fizice și doresc să se înscrie în ziua evenimentului, taxa va fi de 150 lei.

Sunt 42 de categorii de concurs la care alergătorii se pot înscrie, ei putând opta pentru:

 • Maraton – 42 km, cu 2.200 m diferență de nivel;
 • Semimaraton – 21 km, cu 1.000 m diferență de nivel;
 • Ștafetă – 7 km, în echipe de 3 sau 6 persoane;
 • Copiii au parte, și în acest an, de o cursă specială, pe o distanță care variază între 500 m și 1 kilometru, în funcție de vârstă.

DHL Carpathian Marathon încurajează tinerii să practice cât mai mult sport și să se dezvolte, astfel, armonios. Tocmai de aceea, înscrierea în concurs a copiilor și a tinerilor sub 18 ani este gratuită! Aceștia pot participa fie la proba de Semimaraton, fie la Ștafetă sau la Crosul Copiilor. Vârsta minimă pentru înregistrarea în cursele disponibile este: 14 ani pentru Ștafetă, 16 ani pentru Semimaraton și 18 ani pentru Maraton. Cursele pentru copii sunt deschise tuturor participanților cu vârste cuprinse între 5 și 13 ani.

Ediția 2018 a DHL Carpathian Marathon este organizată de MPG România, lider de piață pe segmentul proiectelor sportive adresate participanților amatori, cu o experiență semnificativă care include organizarea a peste 4.700 de evenimente sportive.

Eveniment partener: Bucharest International 10K 2018.

Toate detaliile legate de eveniment sunt disponibile pe site-ul www.maratondhl.ro și vă ținem la curent cu veștile pe pagina Facebook DHL Maraton.

Despre DHL Carpathian Marathon

DHL Carpathian Marathon este un eveniment de alergare montană de top în România, aflat la a noua ediție, la care pot participa atât sportivii, persoanele competitive, cât și simplii iubitori de alergare, inclusiv copiii. Prima ediție a avut loc în 2005, iar de atunci, DHL Carpathian Marathon s-a impus ca un eveniment de notorietate, numărul alergătorilor trecând de 6.700, în timp ce aproape 500 de companii importante au decis să se alăture cu echipele la start. Traseele unice, componenta caritabilă, complexitatea evenimentului, impactul generat asupra pasionaților de sport și asupra tinerilor fac din acest eveniment unul de top. Componenta socială este, an de an, parte a DHL Carpathian Marathon, iar toată suma strânsă din taxele de participare se redirecționează către cauza susținută. Până acum, fondurile acumulate depășesc 127,000 de euro și au fost donate ONG-urilor: Fundația Hospice Casa Speranței, Asociația Noi Orizonturi – Familia, Fundația Light Into Europe, Salvați Copiii România şi Comitetul Naţional Paralimpic. Ediția din acest an este a patra consecutivă prin care DHL Carpathian Marathon susține Comitetul Național Paralimpic.

Despre MPG România:

MPG este lider de piață pe segmentul proiectelor sportive adresate practicanților amatori. Coordonează peste 700 de evenimente sportive pe an, în 70 de orașe. MPG implementează 4 sisteme naționale de sport care formează comunități cu peste 100.000 de practicanți amatori: tenis – www.tenispartener.rowww.tenis10.ro, ciclism – www.ridersclub.ro, alergare  – www.runfest.roun sistem de competiții pe 10 discipline sportive, în București, accesat de peste 200 de companii – Romanian Corporate Sports –www.corporatesports.ro și evenimentul internațional de MTB – www.carpathianmtb.ro/ro/. În ultimii 10 ani, MPG a implementat peste 4.700 de evenimente sportive la nivel național și a lansat campanii de comunicare împreună cu mass-media specializate. Detalii despre MPG se găsesc pe: www.mpg.com.ro.

DHL – The logistics company for the world

DHL is the leading global brand in the logistics industry. Our DHL family of divisions offer an unrivalled portfolio of logistics services ranging from national and international parcel delivery, e-commerce shipping and fulfillment solutions, international express, road, air and ocean transport to industrial supply chain management. With about 360,000 employees in more than 220 countries and territories worldwide, DHL connects people and businesses securely and reliably, enabling global trade flows. With specialized solutions for growth markets and industries including technology, life sciences and healthcare, energy, automotive and retail, a proven commitment to corporate responsibility and an unrivalled presence in developing markets, DHL is decisively positioned as “The logistics company for the world”.

DHL is part of Deutsche Post DHL Group. The Group generated revenues of more than 60 billion euros in 2017.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.