Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dezvoltare personală în doar două săptămâni pentru adolescenţi

0

tabere adolescenti 2 

Mulţi părinţi se tem de plecarea de acasă a copiilor lor, mai ales pentru a studia într-o ţară străină, la mii de kilometri distanţă. Însă aceasta plecare poate însemna o evoluţie spectaculoasă a tinerilor şi dezvoltarea lor în timp record. În multe cazuri nu este nevoie de studii de un an sau de un semestru, ci chiar două săptămâni pot contribui semnificativ la responsabilizarea tinerilor, maturizarea  lor şi creşterea încrederii în forţele proprii.

A studia în străinătate, pentru orice perioadă de timp, reprezintă o experienţă extrem de benefică pentru dezvoltarea personală a tinerilor, descrisă de mulţi dintre cei care o trăiesc ca fiind decisivă pentru viitorul lor. Experienţele multiculturale le-au deschis noi perspective tinerilor români şi i-au ajutat să îşi formeze visele pe care să le transforme mai târziu în realitate.

În ultimii ani tot mai mulţi adolescenţi romani participă la schimburi de experienţă sau în tabere internaţionale, în cadrul cărora cunosc tineri din întreaga lume. Provocarea de a ieşi din zona lor de confort şi din rutină, întâlnirea cu oameni din medii culturale cu totul diferite şi necesitatea de a se descurca pe cont propriu într-un spaţiu nou, i-au făcut să vadă cu alţi ochi locul lor în această lume.

Mulţi dintre ei s-au întors având obiective mai clare şi mai multă determinare în ceea ce priveşte viitorul lor, educaţia şi cariera pe care îşi doresc să o urmeze. Practic, au prins mai multă încredere şi au devenit mai motivaţi prin simplul fapt că au fost puşi în faţa unor situaţii noi cărora le-au făcut faţă: un mediu nou şi şansa de a se afirma prin propriile forţe.

Cei care vor să testeze efectele unei  experienţe de studiu în străinătate pot începe cu o tabără de limba engleză într-un campus universitar din Marea Britanie sau chiar Statele Unite ale Americii, unde tinerii învaţă engleza de la profesori nativi alături de colegi din toată lumea. Avantajele unui astfel de program ţin în primul rând de siguranţa tinerilor. Ei sunt cazaţi în campusuri ale unor universităţi şi colegii de top şi au alături în permanenţă o întreagă echipă de supraveghetori.

“Bineînţeles că am avut emoţii când fiica mea a plecat anul trecut într-o tabără de engleză în Marea Britanie, dar ştiam că e o experienţă prin care e bine să treacă şi că este în siguranţă acolo. Când s-a întors e deschis călătoria cu un mare “WOW”, dar eu am putut observa foarte clar efectele: a devenit mai responsabilă, mai sigură pe ea, parcă ştie mult mai bine cine e şi ce vrea, ceea ce e foarte important în adolescenţă”, mărturiseşte Mirela Horumba, părinte şi psiholog.

Taberele internaţionale de limba engleză  oferă şi cu totul alte perspective asupra învăţării pentru că participanţii iau contact cu stilul britanic de predare, ce oferă o experienţă de învăţare plăcută şi eficientă, într-un cadru relaxat. Centrul de învăţare a limbii engleze Shakespeare School, ce foloseşte metode de predare interactive şi dinamice, asemănătoare cu cele britanice, organizează de mulţi ani tabere în Marea Britanie şi le recomandă tuturor celor care îşi doresc să se dezvolte pe plan personal şi academic şi să îşi îmbunătăţească perspectivele în carieră. Mai multe detalii despre programul taberelor internaţionale se găsesc pe site-ul www.shakespeare-school.ro.

__________________________________________________

Shakespeare School este centrul de învăţare a limbii engleze din București, recunoscut de Cambridge ESOL, care pregăteşte anual peste 1.800 de copii și tineri (4-25 ani). Cu trei sedii și o istorie de peste 10 ani, Shakespeare School se mândreşte cu mii de cursanţi care au făcut performanţă la limba engleză, în ţară şi în străinătate, după ce i-au urmat cursurile. Modul de predare interactiv, abordarea caldă a profesorilor şi măsurarea lunară a rezultatelor definesc metoda Shakespeare School. Centrul oferă cursuri anuale pentru fiecare vârstă şi nivel de performanţă, cursuri de vară, tabere de engleză în ţară şi străinătate, cursuri pentru examenele Cambridge, TOEFL şi IELTS, cluburi de conversaţie cu profesor nativ şi un program de mentoring pentru părinţi. Pentru mai multe detalii, vizitează www.shakespeare-school.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.