Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dezbatere: „Criza refugiaților – provocări interne și implicații de politică externă”

0

Asociația Română pentru Cooperare și Dezvoltare Internațională – ARCADIA și Centrul GlobalFocus organizează dezbaterea „Criza refugiaților – provocări interne și implicații de politică externă”, care va avea loc în data de 27 octombrie la Hotel Capital Plaza – Sala IonMincu (Bd Iancu de Hunedoara. Nr 54, București) cu începere de la ora 14:00.

arcadia
De ce o dezbatere pe această temă?

Dincolo de momentul prezent, considerăm că această criză este doar primul simptom al unui context mai amplu de fenomene economice, sociale, politice globale generatoare de migrație. De aceea dorim să deschidem și o discuție despre provocările care ne așteaptă, următoarele valuri de migrație posibile și modul în care România se poate poziționa constructiv și consecvent pe acest subiect, la nivel UE și ca stat donator de asistență pentru dezvoltare. Vor fi abordate atât măsurile pe care România trebuie să și le asume ca stat membru al UE, cât și dinamica socială internă (discurs public și provocări concrete).

Formatul dezbaterii:

Vă așteptăm alături de noi pentru ca împreună să analizăm și să propunem decidenților cele mai bune soluții de abordare a unuia dintre cele mai complexe fenomene cu care s-a confruntat Uniunea Europeană de la începuturile sale și de soluționarea căruia ar putea depinde construcția europeană pe viitor și rolul României în acest proces. Discuția va fi moderată de dna. Oana Popescu, Director al Centrului GlobalFocus și Senior Editor Foreign Policy Romania și va avea un format interactiv, de grup de lucru, iar concluziile dezbaterii vor fi înaintate tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniu.

Eveniment sustinut de FP Romania.

Agenda:

13:30-14:00 Întâmpinare invitați
14:00-16:00 Dezbatere „Criza refugiaților – discurs intern și implicații de politică externă”
Moderator: Oana Popescu,Senior Editor Foreign Policy Romania & Director al Centrului GlobalFocus
16:20-18:00 Lansarea numărului doi al revistei online ARCADIA
Premiere activități de multiplicare în contextul #AED2015

Pentru confirmarea participării vă rugăm să trimiteți un email la adresa diana.rusu@arcadianetwork.org până vineri, 23 octombrie, ora 16:00.

Această dezbatere este organizată ca parte a evenimentului de închidere a proiectului„Informație multiplicată, un plus de impact” derulat de ARCADIA în perioada iulie-octombrie 2015. Proiectul face parte din planul național de lucru al României pentru Anul European pentru Dezvoltare 2015 și este finanțat de Comisia Europeană și de Ministerul Afacerilor Externe al României.

Website: www.arcadianetwork.org
Facebook: https://www.facebook.com/arcadia.org

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.