Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

DeviceHub.net, startup românesc IoT, a primit finanțare de 80.000 de euro de la hub:raum Cracovia

0

Startup-ul românesc DeviceHub.net, care oferă servicii de cloud pentru soluții de tipul Internet of Things (IoT), a primit o finanțare de 80.000 de euro de la hub:raum Cracovia, hub-ul de inovaţie pentru Europa Centrală şi de Est al grupului Deutsche Telekom. Echipa va primi fonduri pentru a dezvolta proiectul, suport din partea mentorilor hub:raum Cracovia, precum şi acces la o piață care cuprinde peste 150 de milioane de clienţi ai grupului Deutsche Telekom din toată Europa.

Startup-ul românesc DeviceHub.net a fost desemnat câştigător la a treia ediţie a acceleratorului WARP turbo din decembrie 2014, detaşându-se de alte proiecte din diverse ţări europene. În urma discuțiilor care au urmat privind o potențială investiție, echipa a fost invitată să se alăture programului de incubare al hub:raum. Proiectul va primi o finanţare de 80.000 de euro şi un spaţiu de lucru, iar echipa va beneficia de suport pe parcursul implementării proiectului.

poza fondatori

Mai mult, prin cooperarea cu hub:raum Cracovia, DeviceHub.net va avea acces la experţii şi la know how-ul Deutsche Telekom, precum şi expunere pe o piață care cuprinde peste 150 de milioane de clienţi ai grupului din toată Europa, cu posibilitatea de a fi introdus inclusiv în campaniile de marketing și în pachetele de servicii telecom.

DeviceHub.net este un serviciu de cloud pentru soluții de tipul Internet of Things, care permite utilizatorilor (atât pasionați de tehnologie, cât şi companii) să creeze uşor servicii bazate pe IoT, conectând prin Internet echipamente hardware la sisteme de analiză și de control la distanță. Concret, DeviceHub.net este o platformă IoT care adună date, le sumarizează şi oferă posibilitatea de a controla de la distanţă echipamentele conectate. DeviceHub.net poate fi integrat cu orice tip de hardware şi este special conceput pentru monitorizare inteligentă, gestionarea flotei, industria medicală, automatizarea locuinţelor, pentru producătorii IoT, industria auto, dispozitive wearable etc.

După OmniPaste, DeviceHub.net este al doilea startup românesc care primeşte finanţare de la hub:raum.

Având în vedere tendinţa globală de a acorda o importanţă tot mai mare dispozitivelor de tip Internet of Things, ne bucurăm să le urăm bun venit la bord celor de la DeviceHub.net. Este un proiect foarte promiţător şi sunt impresionat de munca depusă de echipă până acum. Cred că pasiunea şi competenţele lor combinate cu experienţa şi activele grupului Deutsche Telekom se vor transforma în curând într-un adevărat succes comercial – spune Jakub Probola, Director al hub:raum Cracovia.

Suntem foarte încântaţi să anunţăm că am semnat cu succes un acord de parteneriat cu hub:raum, incubatorul grupului Deutsche Telekom. Suntem recunoscători că am avut şansa de a participa la WARP în decembrie 2014. Parteneriatul cu Deutsche Telekom este o oportunitate strategică şi de creștere pentru comunitatea DeviceHub.net şi reprezintă o bază solidă în atingerea obiectivului nostru de a deveni platforma go-to pentru serviciile de tip Internet of Things – spune Ionuţ Cotoi, CEO DeviceHub.net.

Investiţia anunţată este un nou pas făcut de hub:raum Cracovia în susţinerea proiectelor de tip IoT. Recent, cu ocazia Mobile World Congress, hub-ul de inovaţie a anunţat lansarea unui parteneriat pentru programul de tip accelerator dedicat soluțiilor Internet of Things (IoT) – „Challenge Up!” – al Cisco, Deutsche Telekom şi Intel, care se adresează startup-urilor din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Startup-urile interesate să se alăture acceleratorului pot aplica aici, până pe 25 mai.

Pentru mai multe informaţii despre DeviceHub.net, vă rugăm să vizitaţi http://devicehub.net/.

Despre hub:raum Cracovia

hub:raum Carcovia este un hub de inovaţie pentru Europa Centrală şi de Est creat de grupul Deutsche Telekom în aprilie 2013. Incubatorul se concentrează pe susţinerea afacerilor inovatoare prin furnizarea accesului la clienţi, finanţare (80.000 de euro per proiect), mentorat şi spaţiu de lucru.

Mai multe detalii: www.hubraum.com/warp / www.fb.com/hubraumkrakow

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.