Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Despre Români şi România” o campanie de conștientizare a valorilor româneşti

1

 “Despre Români şi România” este o campanie ce are ca scop principal promovarea valorilor româneşti și a  frumuseţilor naturale ale României. Campania iniţiată de echipa BunaDimineata.ro este desfăşurată în perioada 5 Mai – 8 Iunie. Fiecare din cele 5 săptămâni de campanie are o tematică diferită în care se scrie despre realizările tehnologice româneşti, despre obiectivele naturale specifice României, despre inventatorii români, despre premierele româneşti și despre lucrurile unice din țara noastră.

Logo Campanie

Campania “Despre Români şi România” a fost inițiată cu scopul de a schimba subiectele zilnice care sunt citite în fiecare dimineață pe rețelele sociale sau pe site-urile de știri. Sunt prea multe știri negative și prea multe informații despre insuccesele românilor sau României care ajung la audiență. De aceea, această campanie își doreşte să pună în lumină lucruri care multe din ele au fost uitate, de care ar trebui să fim mândri că suntem români.

Prima săptămână a fost dedicată tehnologiei româneşti. Printre lucrurile interesante despre care s-a scris în prima săptămână a campanie se numără articol cu cel care a inventat racheta, cel care a inventat chibritele sau cel care a inventat stiloul. În a doua săptămână, au fost amintite cele mai reprezentative atracții naturale ale țării, printre care canalul Dunăre – Marea Neagră, Delta Dunării, Peștera Scărișoara și drumul Transfăgărășan.

Multe din lucrurile care azi sunt considerate normale și sunt frecvent utilizate au fost inventate de inventatori români, cei care au fost omagiaţi în a treia săptămână de campanie. Veți găsi articole despre cel care a inventat insulina, despre cel care a descoperit modul de rafinare a produselor petroliere sau despre primul om din lume care a reușit să zboare cu un aparat mai greu decât aerul.

Premierele româneşti, despre care se va aminti în a patra săptămână, sunt cele care au dus departe numele României, printre care primul castel iluminat electric, cea mai înaltă scupltură de piatră din Europa sau primul oraș din Europa iluminat electric.

Ultima săptămână este dedicată unicităţilor cu care se mândreşte România. Aici vor fi amintiţi inventatorul motorului cu reacție, inventatorul scaunului ejectabil, inventatorul primului automobil cu profil aerodinamic, cât şi cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume și mănăstirea Voroneț.

Subiecte din cadrul campaniei „Despre români şi România” le puteţi descoperi dacă veți vizita în fiecare dimineață site-ul BunaDimineata.ro, unde veţi putea găsi, pe lângă aceste subiecte, și informții actuale și de interes, dar uşoare de citit dimineața.

Bunadimineata.ro este un proiect lansat la începutul anului 2014, prin intermediul căruia se oferă zilnic informaţii de interes, articole despre curiozităţi, ştiri, divertisment, noutăţi şi diverse sfaturi utile. Este un proiect care se dorește a fii o alternativă de a citi subiecte ușoare și pozitive în fiecare dimineață.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. avatar

    Eu stau in Targu Mures, si in zona sunt o tona de obiective turistice de care putina lume din zona si judet e constienta. Iar pentru turistii straini e cu atat mai greu pentru ca nu dispun de materiale informative in romana daramite in mai multe limbi.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.