Despre jurnalism in zone de conflict cu regizoarea filmului documentar „McCullin”

0

Regizoarea Jacqui Morris va fi prezentă la București pentru proiecția filmului documentar „McCullin”

 

Logo_FCBucharest_small

 

Frontline Club București, promotor al jurnalismului independent, găzduiește miercuri, 26 februarie,  proiecția filmului documentar „McCullin”, urmată de o sesiune de Q&A cu regizoarea Jacqui Morris, și o dezbatere media cu Adelin Petrișor și Radu Sigheti. Evenimentele vor avea loc la Institute, The Café (Știrbei Vodă 104-106), începând cu ora 18.30.

Recunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari fotografi de război din lume, Don McCullin a acoperit aproape toate conflictele majore și dezastrele umanitare de la finalul secolului al XX-lea. De la războiul din Vietnam până la cele din Irlanda de Nord, imaginile sale iconice modelează percepția noastră despre conflictele moderne și consecințele acestora. Regizoarea Jacqui Morris explorează nu numai viața și munca lui McCullin, dar și viziunea lui despre jurnalism. Filmul oferă o perspectivă asupra istoriei fotojurnalismului prin prisma unuia

dintre cei mai apreciați practicieni. Fotojurnalist într-o perioadă critică, McCullin a fost martorul multor schimbări în media și al instaurării independenței editoriale în presa scrisă.

Proiecția este urmată de sesiunea de întrebări și răspunsuri cu regizoarea documentarului “McCullin” – vimeo.com – și de o dezbatere media la care vor participa: Adelin Petrișor, unul dintre jurnaliștii români cu cea mai lungă și bogată experiență în zonele de conflict, în calitate de moderator, și Radu Sigheti, Șeful Departamentului de Fotojurnalism din cadrul Agenției Internaționale de Știri Reuters România, în calitate de vorbitor.

Frontline Club București își propune să devină un punct și un prilej de întâlnire, atât pentru jurnaliștii români, cât și pentru reprezentanții societății civile dornici să dezbată pe marginea subiectelor aflate pe agenda publică, atât în România, cât și la nivel internațional.

Programul clubului în perioada februarie – mai 2014 va include mai multe proiecții de film, cât și dezbateri media.

Frontline Club are ca scop susținerea și promovarea jurnalismului independent și a fost înființat în anul 2003 de către Vaughan Smith, recunoscut jurnalist, cameraman și videoreporter în zone de conflict. De-a lungul anilor, activitatea jurnalistică a lui Smith s-a concentrat pe corespondența de război din Iraq, Afghanistan, Bosnia și Kosovo.

www.vaughansmith.com.

Detalii despre activitățile și despre proiectele Frontline Club regăsiți pe paginile dedicate:

frontlineclub.com/about-us

frontlineclub.com/romania

facebook.com/FrontlineClubBucharest

Parteneri media: Șapte Seri, Dilema Veche, RFI România, LiterNet.ro, Dela0.ro, Vice România, SUB25, Institute, The Magazine. Frontline Club București este susținut de Fundația Gala Societății Civile.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează