Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Despre digitalizarea globală

0

Despre digitalizarea globală la Forumul Internaţional ECDL

România a fost între cele peste 45 de ţări din întreaga lume reprezentate la Forumul Internaţional ECDL, ce a avut loc la Budapesta, săptămâna trecută. Evenimentul anual reuneşte delegaţi ECDL de pe toate continentele lumii cu factori de decizie politică şi oficiali guvernamentali, pentru a împărtăşi informaţiile şi exemplele de bună practică referitoare la dezvoltarea aptitudinilor IT şi promovarea alfabetizării digitale globale.
ECDL ROMANIA a câştigat premiul Runner-up la categoria Educaţie a Best Practice Awards ECDL 2016, pentru primul proiect de la noi din ţară care a adus imprimantele 3D în şcoli.

ForumECDL_2016_3

Conferinţa de la Budapesta (26 – 27 mai 2016) a avut pe agendă discursuri din partea lui Damien O’Sullivan, CEO al ECDL Foundation, reprezentanţi ai autorităţilor guvernamentale ungare, sau prezentări susţinute de operatorii naţionali ECDL şi de către alţi parteneri acreditaţi. Cu toţii au subliniat iniţiativele care susţin posibilitatea de a beneficia de oportunităţile oferite de competenţele digitale pentru cât mai mulţi oameni. Doar pe parcursul anului 2015, peste 2 milioane de teste ECDL au fost susţinute pe toate continentele lumii, reconfirmând prima poziţie pentru standardul ECDL ca cel mai răspândit program de certificare IT.
Dl. Tamas Deutsch, Comisar al Primului Ministru al Ungariei a transmis următoarele: “Sunt convins că niciun angajat, nicio organizaţie şi nicio economie naţională nu pot fi competitive fără a fi pregătite pentru provocările digitalizării. Cea mai bună cale prin care ne putem pregăti este aceea de a ne implica în educaţie şi de a lua în serios conceptul de învăţare continuă. ECDL joacă un rol crucial în acest demers (…) creşte gradul de utilizare a infrastructurii digitale, funcţionează ca un imbold pentru inovare, extinde deschiderea către slujbe în IT şi astfel atenuează deficitul de experţi IT.”
ECDL ROMANIA s-a numărat printre operatorii naţionali premiaţi în cadrul competiţiei Best Practice Awards, câştigând votul participanţilor pentru proiectul pilot Liceenii învaţă 3D Printing, prin care mai multe serii de liceeni au învăţat la şcoală să creeze şi să tiparească obiecte 3D. Proiectul a atras şi atenţia Ministerului Educaţiei Naţionale, care a fost alături de fiecare grupă de elevi absolvenţi ai programului.

În fiecare an are loc Forumul ECDL Foundation, la care participă reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale care administează programul de certificare ECDL. Evenimentul este unul de o importanţă majoră întrucât reuneşte toţi operatorii ECDL la nivel global, subliniind principalele aspect cheie şi oportunităţi, care decurg din implementarea standardului ECDL.

ECDL – European Computer Driving Licence este recunoscut la nivel internaţional în 150 de ţări şi numără până în prezent peste 14 milioane de persoane înregistrate în program. În afara Europei, certificarea este cunoscută sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

ECDL Foundation este o organizaţie internaţională dedicată dezvoltării standardelor de competenţe digitale la nivelul forţei de muncă, în educaţie şi la nivelul societăţii în general. Programele de certificare, oferite prin intermediul unei reţele globale active, permit indivizilor şi organizaţiilor să evalueze, să dezvolte şi să certifice competenţe de utilizare a computerelor şi a altor instrumente digitale, pe baza standardului recunoscut global, ECDL/ ICDL.
Ca întreprindere socială non-profit, ECDL Foundation beneficiază de suportul unic al experţilor din cadrul societăţilor naţionale de tehnologie şi a partenerilor internaţionali, pentru a dezvolta standarde vendor-independente, ce definesc aptitudinile şi cunoştinţele necesare pentru a utiliza tehnologia digitală în mod eficient. ECDL Foundation lucrează cu parteneri educaţionali şi formatori, autorităţi locale şi regionale, guverne naţionale, organizaţii internaţionale de dezvoltare, precum şi cu angajatori din sectorul privat şi public din toate domeniile.
Calitatea şi reputaţia ECDL sunt construite pe aproape 20 de ani de experienţă în a asigura programe de certificare în 40 de limbi vorbite în întreaga lume. Succesul ECDL se bazează pe inovarea continuă în dezvoltarea de programe de certificare, pe angajamentul pentru metodologii riguroase de testare şi aderarea consecventă la standardele ECDL de asigurare a calității.

ECDL ROMANIA este Operatorul Naţional al licenţei ECDL în România din anul 2002, cu o reţea de peste 700 de centre de testare acreditate, asigurând tuturor oportunitatea de a obține și de a-și certifica la un anumit nivel competențele digitale. În reţeaua de Centre de Testare Acreditate ECDL se regăsesc instituţii de învăţământ (universităţi, licee, şcoli), centre de pregătire pentru administraţie şi centre de pregătire profesională din toate oraşele mari ale ţării. Peste 270 000 de candidaţi s-au înscris în programul ECDL la nivel naţional şi au fost eliberate mai mult de 210 000 de Permise ECDL în România.

Pentru mai multe informaţii accesaţi www.ecdl.ro.
ECDL – European Computer Driving Licence, standardul global pentru certificarea competenţelor digitale.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.