Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Designerii Anca Ungureanu și Ella Fodor expun la Fleuramour, cel mai mare festival de design floral din lume 

0

Anca Ungureanu și Ella Fodor vor participa la Festivalul internațional Fleuramour, cel mai mare festival al designerilor florali din întreaga lume, care se desfășoară în perioada 21-24 septembrie 2018, la Castelul Alden Biesen din provincia Limburg (Belgia).

Tema ediției 2018 a festivalului este „Urban Roots / Rădăcini Urbane”. Lucrarea propusă de Anca Ungureanu și Ella Fodor, inspirată din această temă generală, se intitulează ROOTS VS URBAN, The triumph of nature, rebellion of nature against human and his constructions.

Special pentru această ediție a festivalului, dedicată simbolic originilor, Anca Ungureanu a creat design-ul unei rochii de Sânziană, care poate fi admirată de publicul larg sâmbătă și duminică, între orele 11:30 și 14:30 la parada modei Floral Fashion Show, pe acordurile „Baladei” de Ciprian Porumbescu.

„Mesajul design-ului expus anul acesta la Fleuramour este de a proteja natura. Rădăcinile sunt izvor de viată și punct de fixare pentru natura ce ne înconjoară. Decimarea vieții pe Pământ, prin actul de a inversa expansivitatea firească a naturii, este exact ce s-a întâmplat în ultimele două secole, prin neîncetatul proces de eradicare a biodiversității și a pădurilor. S-a înrădăcinat un sentiment tot mai mare de înstrăinare între om și natură, însoțit de accelerarea rapidă a unui proces de regresie biologică larg răspândit. Procesul lung de urbanizare are ca efect distrugerea rădăcinilor., descriu artistele inspirația și conceptul proiectului pe care îl vor prezenta la Fleuramour.

Anca Ungureanu și Ella Fodor se bucură de o reputație deosebită în rândul designerilor florali în Belgia și Olanda. Au studiat cu cei mai cunoscuți profesori (precum Tomas De Bruyne și Hitomi Gilliam), designeri florali de top mondial, și sunt incluse într-un circuit internațional de artă de gen, din domeniul industriilor creative. Sunt apreciate de experții internaționali în design floral datorită tehnicilor particulare, creativității și imaginației unice de îmbinare a materiei prime (flori, lemn, mușchi, frunze uscate, materie vegetală) în instalații artistice vii, care spun o poveste.

Anca Ungureanu și Ella Fodor sunt invitate cu regularitate la Fleuramour în calitate de organizatori, dar și pentru a susține ateliere demonstrative pentru public, grație talentului și creativității care îmbină tradiție, moștenire culturală și contemporan.

Fleuramour, aflat la a 23-a ediție, se bucură de peste 15.000 de vizitatori anual și reunește 100 de artiști florali din întreaga lume, care lucrează timp de 4 zile cu peste 140.000 de flori naturale.

Tarif: 18 euro / 20 euro /zi . Biletele sunt disponibile pe site-ul festivalului

Data : 21-24 septembrie 2018

Loc: L’archicommanderie d’Alden Biesen, Kasteelstraat, 6 B-3740 Bilzen

 Site internet: www.icr.ro/bruxelles_/

Facebook: ICR Bruxelles

Twitter: @ICRBruxelles

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.