Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Deschiderea expoziției „Rumanía en la Primera Guerra Mundial” la Museo del Ejército din Toledo, Spania

0

Aniversarea unui secol de la Marele Război și de la Marea Unire reprezintă scopul expoziției „Rumanía en la Primera Guerra Mundial” ce va fi vernisată joi, 25 ianuarie 2018, ora 12:00, la Museo del Ejército din Toledo, Spania.

Rod al unui parteneriat între Institutul Cultural Român, Museo del Ejército din Toledo, Muzeul Național de Istorie a României și Ambasada României în Regatul Spaniei, expoziția valorifică fondul documentar și imagistic al Muzeului Național de Istorie a României și colecția privată a familiei Herranz-Teodorescu ce cuprinde mai multe categorii de piese printre care cele mai importante sunt decorații românești acordate, atât militarilor cât și civililor, înaintea și în timpul Marelui Război (Ordinul Steaua României, Ordinul Coroana României, Crucea comemorativă a Primului Război Mondial, Medalia Bărbăție și Credință).

Expoziția ”România în Primul Război Mondial” îmbină fotografiile și documentele din colecția Muzeului Național de Istorie a României, ce înfățișează oameni, locuri și fapte – istoria pas cu pas a războiului și a unificării națiunii române- , cu minunatele piese ale colecției Herranz-Teodorescu și cu câteva piese importante de armament oferite cu generozitate de către Museo del Ejército din Toledo, pentru a face parte din această expoziție.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.